Ο François D’Haene νικητής στο Hardrock 100

Δείτε τι έγινε στον ιστορικό αγώνα υπεραπόστασης Hardrock 100 που πραγματοποιήθηκε στον Κολοράντο των ΗΠΑ. Μεγάλο ρεκόρ ο François D’Haene

Share
O αθλητή της Salomon François D'Haene τερματίζει στον Hardrock 100
O αθλητή της Salomon François D'Haene τερματίζει στον Hardrock 100

Ο Γάλλος Francois D’Haene ήταν ο μεγάλος νικητής του σπουδαίου αγώνα υπεραπόστασης Hardrock 100. Μάλιστα, ο D’Haene πέτυχε νέο ρεκόρ για τη διοργάνωση καλύπτοντας τα 100μίλια (161χλμ.) σε 21:45:50!

Το προηγούμενο ρεκόρ της διοργάνωσης είχε ο σπουδαίος Kilian Zornet, ο οποίος μάλιστα έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές νικητής.

Νικήτρια στη φετινή διοργάνωση ήταν η Αμερικανίδα Sabrina Stanley.

Ποιος είναι ο Hardrock Hundred Mile Endurance Run

Ο Hardrock Hundred Mile Endurance Run ή πιο απλά Hardrock 100 είναι ένας trail αγώνας υπεραπόστασης που διεξάγεται από το 1992 στην περιοχή του Κολοράντο των ΗΠΑ.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στους μεταλλωρύχους της περιοχής, οι οποίοι χάραξαν και τα περισσότερα μονοπάτια που πατά ο αγώνας.

Η διαδρομή του ξεκινά στην περιοχή Silverton και καλύπτει μία απόσταση 161χλμ. με υψομετρική που ξεπερνά τα 20.000μ.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Salomon

Για τον Francois D’Haene, το πιο δύσκολο κομμάτι της νίκης του Hardrock 100 ίσως ήταν το να συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα. Μετά από μια τριετή αναμονή για να τρέξει τον φημισμένο υπερμαραθώνιο των 100 μιλίων, ο αθλητής της Salomon έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του αγώνα, κερδίζοντας με χρόνο 21 ώρες, 45 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Ο D’Haene είχε προβάδισμα σε όλο τον αγώνα, αφήνοντας πίσω στη 2η θέση τον Dylan Bowman κατά μία ώρα. Ο Ryan Smith τερμάτισε 3ος. Και οι τρεις έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ του 2014 από τον αθλητή της Salomon Kilian Jornet. Ο D’Haene βελτίωσε το ρεκόρ κατά 1 ώρα και 43 λεπτά.

Ο Hardrock Hundred Mile Endurance Run

Το Hardrock Hundred Mile Endurance Run έχει απόσταση161 χιλιόμετρα (100,5 μίλια) και το μέσο υψόμετρο του αγώνα είναι 3.352 μέτρα (11.000 πόδια). Η θετική και αρνητική υψομετρική του αγώνα είναι 10.000 μέτρα (33.050 πόδια) και οι συμμετέχοντες ξεπερνούν το υψόμετρο των 3.700 μέτρων 13 φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο εξοπλισμός

O εξοπλισμός που χρησιμοποίησε ο Francois D’Haene στον αγώνα Hardrock 100, ήταν αποκλειστικά της Salomon.

Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποίησε μια πρωτότυπη έκδοση του παπουτσιού S/LAB Ultra 3, το γιλέκο S/LAB Sense Ultra 8, σορτς S/LAB Sense, συμπιεστικά κνήμηςS/LAB EXO, μπλούζα S/LAB Sense, συμπιεστικά χεριών S/LAB NSO και καπέλο Salomon.

Είχε επίσης μαζί του ένα αδιάβροχο μπουφάν Bonatti και θήκη για την μεταφορά των μπατόν.

Λίγα λόγια για τη Salomon

Η Salomon γεννήθηκε στην καρδιά των Γαλλικών Άλπεων το 1947. Καθοδηγούμενοι από το πάθος τους για τα σπορ του βουνού και τις καινοτομίες στον τομέα του design, ο Francois Salomon και ο γιος του George σχεδίασαν και τελειοποίησαν πολλές από τις πρώτες σύγχρονες δέστρες του σκι.

Σήμερα η Salomon διαθέτει είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ καθώς και εξοπλισμό για όλα τα ορεινά σπορ και συγκεκριμένα για το σκι, το snowboarding, το adventure racing, την ορειβασία, την πεζοπορία, το trail running, το τρέξιμο δρόμου και πολλά άλλα αθλήματα.

Ο αθλητής της Salomon François D'Haene
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Μαραθώνιο της Πράγας
Δείτε τις επιδόσεις τους
Έσπασε κάθε ρεκόρ ο London Marathon!
Δείτε πόσες χιλιάδες αιτήσεις συγκέντρωσε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο