Δεν θα πάει στο Τόκιο ο Kenenise Bekele

Δυσάρεστα τα νέα για τους φίλους του Μαραθώνιου καθώς ούτε στο Τόκιο θα δούμε την πολυπόθητη κόντρα Kenenisa Bekele – Eliud Kipchoge

Share

Τελικά ο σπουδαίος Kenenisa Bekele έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων από την Ομοσπονδία της χώρας του και δεν θα αγωνιστεί στο Τόκιο.

Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, η Ομοσπονδία στίβου της Αιθιοπίας ανακοίνωσε τους αθλητές που θα αγωνιστούν στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο στο Τόκιο και ο Kenenisa Bekele δεν ήταν μέσα!

Το χρονικό

Η Ομοσπονδία της χώρας είχε ορίσει αγώνα επιλογής ο οποίος έγινε την 1η Μαΐου. O Bekele τότε είχε δηλώσει πως δεν μπορούσε να αγωνιστεί, ενώ η ομοσπονδία “δεσμεύτηκε” δύο μέρες αργότερα, ότι αυτό δεν θα επηρέαζε τη θέση του στην Ολυμπιακή ομάδα.

Μετά από δύο μήνες αναμονής, όμως η τελική απόφαση ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση στο Τόκιο θα ταξιδέψουν οι τρεις πρώτοι αθλητές του αγώνα επιλογής,  ο Shura Kitata, ο Lelisa Desisa, αλλά και ο Sisay Lemma, ενώ ο Chalu Deso θα είναι αναπληρωματικός.

Στην επίθεση ο Hermens

Ο πασίγνωστος μάνατζερ του Kenenisa Bekele, Jos Hermens βγήκε στην επίθεση μετά από αυτήν την ανακοίνωση.
Ο Ολλανδός μάνατζερ κατηγόρησε την ομοσπονδία τόσο για την τελική επιλογή, όσο και για τις αποφάσεις που οδήγησαν σε αυτή (ορισμό αγώνα επιλογής, κριτήρια κλπ.).

Δήλωσε μάλιστα πως νωρίτερα μες στη χρονιά ο Bekele είχε νοσήσει από COVID-19, ωστόσο, δεν είχε έντονα συμπτώματα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του αυτοκράτορα των αποστάσεων, δήλωσε πως δεν θα ήταν απίθανο για τον Bekele να συνεχίσει μέχρι το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς του 2024. Μάλιστα θα μπορούσε να είναι και πάλι πρωταγωνιστής.

Ωστόσο, θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα το αποφασίσει ο ίδιος εφόσον βρει το κίνητρο για να το κάνει.

Για όλα φταίει ο COVID-19…

Κι όμως πριν από 1,5 χρόνο όλοι οι φίλοι του Μαραθώνιου, και όχι μόνο, περιμέναμε με αγωνία το καλοκαίρι του 2020. Κι αυτό γιατί είχε κανονιστεί στο Τόκιο να βλέπαμε την μεγάλη αναμέτρηση Eliud Kipchoge – Kenenise Bekele που θα έδινε την απάντηση στο ερώτημα “Ποιος είναι ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών;”

Μάλιστα, οι δύο δρομείς, οι οποίοι έως το 2020 ήταν σε φοβερή κατάσταση, ήταν να αναμετρηθούν και στο Λονδίνο την άνοιξη, λίγο πριν το Τόκιο.

Ωστόσο, ο COVID-19 χάλασε αυτή τη χαρά για τους λάτρεις του αγωνίσματος, κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι τίποτα μπροστά στα δεινά που έχει προκαλέσει εδώ και 1,5 χρόνο…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
9ος Μαραθώνιος Ρόδου: Λήξη εγγραφών
Tην Δευτέρα 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών για τους αγώνες της Ρόδου
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο