Μεγάλες επιδόσεις και ρεκόρ στα trials των ΗΠΑ

Όλα τα είχαν οι αγώνες επιλογής των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Μεγάλες επιδόσεις, εκπλήξεις μέχρι και παγκόσμια ρεκόρ

Share

Τα αμερικάνικα trials, οι αγώνες επιλογής των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώθηκαν χθες όπου έγιναν μεγάλες επιδόσεις, εκπλήξεις αλλά και παγκόσμια ρεκόρ.

Στους αγώνες που κράτησαν μία εβδομάδα και μία ημέρα κι έγιναν στο Eugene των ΗΠΑ, οι αθλητές προσπάθησαν να πάρουν μία θέση στην τριάδα που θα τους στείλει στο Τόκιο με την ομάδα των ΗΠΑ.

Φυσικά, θα έπρεπε να είχαν ήδη πιάσει και το απαιτούμενο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επιπλέον, οι αγώνες λειτουργούν και σαν Εθνικό Πρωτάθλημα για τους Αμερικάνους.

Έξω ο Rupp στα 10.000μ.

Μία μεγάλη έκπληξη που έγινε στις πρώτες μέρες των αγώνων ήταν αυτή του αποκλεισμού του Rupp στα 10.000μ.

Στο αγώνισμα των 25 στροφών νικητής ήταν ο Woody Kincaid με 27:53.62 με τους Grant Fisher και Joe Klecker να ακολουθούν. Οι τρεις τους θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο, έκπληξη ήταν η 6η θέση του Gallen Rupp που με 27:59.43 έμεινε εκτός Ολυμπιακών στο αγώνισμα.

Αναμενόμενη νίκη ο Chelimo

O Paul Chelimo ήταν ο νικητής στα 5.000μ. με 13:36.66 και πήρε την πρόκριση καθώς είχε ήδη το όριο.

Μίνι έκπληξη ήταν η 4η θέση του Emmanuel Bor στο αγώνισμα ο οποίος όμως θα πάει στο Τόκιο, καθώς ο Nico Young και ο Hassan Mead μπορεί να πήραν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα, δεν είχαν όμως το όριο.

Έχασε ο Centrowitz, πήρε όμως την πρόκριση

Στα 1.500μ. των ανδρών ο νεαρός Cole Hocker έκανε την έκπληξη και κέρδισε τον τελικό με 3:35.28. Ωστόσο, δεν θα τρέξει στους Ολυμπιακούς αγώνες καθώς δεν έχει το όριο.

Αντίθετα, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του 2016, Mat Centrowitz ήταν δεύτερος με 3:35.34 και μπαίνει στην ομάδα για Τόκιο, όπως και ο Yared Nuguse αλλά και ο Craig Engels.

Έκπληξη στα 800

Στα 800 μ. των ανδρών ο Clayton Murphy ήταν ο νικητής με 1:43.17 που είναι και η καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Ωστόσο, το μεγάλο όνομα, ο Donovan Brazier έμεινε 8ος και φυσικά εκτός ΟΑ.

Τα φαβορί στις γυναίκες

Στα αγωνίσματα των αποστάσεων στις γυναίκες είχαμε κυρίως την επικράτηση των φαβορί.

Στα 10.000μ. που έγιναν πρωί για να αποφύγουν οι αθλήτριες τη ζέστη, η Emily Sisson ήταν η νικήτρια με 31:03.82. Έκπληξη ήταν η 6η θέση της Sara Hall. Επιπλέον, η Gwen Jorgensen, χρυσή ολυμπιονίκης στο Τρίαθλο που έχει στραφεί στους αγώνες δρόμου και στίβου εγκατέλειψε.

Στον αγώνα έλαβε μέρος και η ελληνικής καταγωγής Elain Tabb Balouris που τερμάτισε 24η σε 33:10.86.

Στα 5.000μ. η Abbey Cooper ήταν η νικήτρια με 15:07.80 πιάνοντας παράλληλα και το όριο, ενώ στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια η Emma Coburn έφτασε άνετα στην 9η νίκη της και σε μία ακόμα πρόκριση με 9:09:41.

Στα 1.500μ. η Elle Purrier ήταν η μεγάλη νικήτρια με 3:58.03 με τις Cory Mc Gee και Heather MacLean να ακολουθούν.

Η σπουδαία Jenny Simpson στα 35 της δεν κατάφερε να πάρει μία ακόμα πρόκριση καθώς τερμάτισε στην 10η θέση στον τελικό του αγωνίσματος.

Στα 800μ. η 19χρονη Athing Mu επιβεβαίωσε τις φήμες που τη θέλουν να είναι η επόμενη βασίλισσα του αγωνίσματος. Ήταν η νικήτρια με 1:56.07 που είναι και η καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Συνολικά εντυπωσιακές επιδόσεις και Παγκόσμια ρεκόρ

Η αθλήτρια που ξεχώρισε δίχως άλλο ήταν η 22χρονη Sydney McLaughlin στα 400μ. Η αθλήτρια της New Balance όχι μόνο κέρδισε το αγώνισμα αλλά με 51.90 πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση.

Δείτε ένα θέμα του 2018 που προέβλεπε ότι η Sydney McLaughlin θα γινόταν η επόμενη superstar του στίβου

Μάλιστα, δεύτερη τερμάτισε η Dalilah Muhammad που ήταν η προηγούμενη κάτοχος του ρεκόρ.

Από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες όμως ήταν κι αυτή του 17χρονου Erriyon Knighton, ο οποίος ήταν τρίτος στα 200μ. με 19.84 επίδοση που αποτελεί νέο Παγκόσμιο ρεκόρ για την κατηγορία Κ20!

Στο αγώνισμα νικητής ήταν ο Noah Lyles με 19.74.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο