Ursa Trail 2021: Μεταγωνιστικό δελτίο

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share

Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο για τους αγώνες του Ursa Trail 2021 που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

ΜΕΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

«Για ένατη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και συνοδούς παρά τις δυσκολίες λόγω ειδικών συνθηκών πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Ursa Trail 40km-21km- Katara Vertical 4.6km».

Katara Vertical

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου έγινε για πρώτη φορά το Katara Vertical, με έντονη βροχόπτωση στην εκκίνηση του αγώνα και με βελτίωση του καιρού αργότερα.

Στον αγώνα έτρεξαν πενήντα αθλητές. Στην κατηγορία Ανδρών νικητές ήταν: πρώτος ο Παγουνάδης Αθανάσιος με χρόνο 36:15, δεύτερος ο Διαλεκτός Γιώργος με χρόνο 37:54 και τρίτος ο Μπαλαμώτης Βασίλης με 38:34.

Στις Γυναίκες πρώτη ήταν η Μποσκοπούλου Κωνσταντίνα με χρόνο 46:38, δεύτερη η Χαιροπούλου Δήμητρα με χρόνο 48:15 και τρίτη η Ζιώγα Νίκη με 49:51.

Ursa Trail 40km

Το Σάββατο 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος αγώνας των 40km με 2800μ. υψομετρική διαφορά. Ο αγώνας ξεκίνησε με ηλιοφάνεια αλλά από τη μέση του αγώνα ο καιρός άλλαξε με τα κύματα βροχής και χαλαζιού να αγωνίζονται πιο θα επικρατήσει. Παρ’ όλα αυτά αυτοί που επικράτησαν ήταν οι αθλητές και έφτασαν στον τερματισμό λασπωμένοι και χαρούμενοι που τα κατάφεραιν.

Στον αγώνα πήραν εκκίνηση 200 αθλητές. Στην κατηγορία Ανδρών μετά από μεγάλες μάχες και συνεχείς αλλαγές στην κατάταξη: πρώτευσε ο Ζιάκας Άγγελος με χρόνο 4:26:17, δεύτερος ο Γουβαϊλης Χρήστος του Κων. με χρόνο 4:28:55 και τρίτος ο Μπουμπουζιώτης Ευριπίδης με 4:31:08.

Στις Γυναίκες πρώτη η Τσαλοκώστα Δήμητρα με χρόνο 5:22:31, δεύτερη η Χαιροπούλου Δήμητρα με 5:38:34 και τρίτη η Ξηροφότου Μάρθα με 5:51.

Ursa Trail 21km

Την Κυριακή 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας των 21km 1160μ. υψομετρική με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Συμμετείχαν 300 αθλητές. Στην κατηγορία Ανδρών πρώτος ο Παγουνάδης Αθανάσιος με χρόνο 1:41:19, δεύτερος ο Τζουμάκας Αλέξανδρος με 1:46:28 και τρίτος ο Μπαλαμώτης Βασίλης με 1:47:11. Στις Γυναίκες πρώτες τερμάτισαν χέρι χέρι η Σταμούλη Ζωή και η Μποσκοπούλου Κωνσταντίνα με το χρονόμετρο να δείχνει 2:24:34 και 2:24:35 αντίστοιχα. Τρίτη η Δήμητρα Χαιροπούλου με χρόνο 2:25:16 στην οποία μπορεί να απονεμηθεί ο τίτλος της συνολικά καλύτερης αθλήτριας της διοργάνωσης αφού έτρεξε και ανέβηκε στο βάθρο και στους τρεις αγώνες κατακτώντας το Ursa Challenge.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής που για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκαν στη διαδρομή για να είναι σε άριστη κατάσταση την ημέρα του αγώνα αλλά και όσους στελέχωσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας και κάλυψαν διάφορες ανάγκες του αγώνα.

Σημαντική βοήθεια στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα πρόσφερε η Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Εθελοντών, Διασωστών, Σαμαρειτών Παράρτημα Ιωαννίνων.

Ευχαριστούμε το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΡΟΣ που ανέλαβε τον σταθμό τροφοδοσίας στο Katara Vertical.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους Θεσμικούς Χορηγούς Δήμο Μετσόβου, Περιφέρεια Ηπείρου και Ίδρυμα Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα που είναι δίπλα μας σε ό, τι χρειαστούμε.

Επίσης ευχαριστούμε την εταιρεία ΒΙΚΟΣ που βοήθησε στην ενυδάτωση των αθλητών με το φυσικό μεταλλικό νερό και τη Vikos Cola.

To κατάστημα αθλητικού εξοπλισμού Fifth Element και την Μy Adventure που ανέλαβε την χρονομέτρηση.

Την εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού DYNAFIT που χορήγησε στον αγώνα των 40km ένα χρηστικό αδιάβροχο DRY BUG 8lt.

Τον παραδοσιακό φούρνο ΤΣΙΜΠΑ που ετοίμασε τα ψωμάκια αποκατάστασης.

Την Tailwind που ενίσχυσε την αποκατάσταση των αθλητών στο Katara Vertical με τo Recovery Tailwind και στους αγώνες 40km και 21km με μείγμα ηλεκτρολυτών.

Τη Nomad Honey που με τη δύναμη της αρκούδας (Bear Strength-φυσικά τζελάκια μελιού) έκανε πιο εύκολη η προσπάθεια των αθλητών.

Το Πίχτειο Κληροδότημα που κάλυψε έξοδα του αγώνα.

Την εταιρεία ΒΙΟΛΑΝΤΑ που χορήγησε μπισκότα, σε ατομικές συσκευασίες για τους σταθμούς βοηθώντας έτσι στην τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και στον τερματισμό των 40km, συσκευασία μπισκότων πρωτεϊνης.

Το super market AB FOOD MARKET-Π. & Θ. ΜΠΛΕΤΣΟΣ ΟΕ που κάλυψε υλικά τροφοδοσίας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο KASSAROS Travel για τη βοήθειά του στη μεταφορά αθλητών.

Το Ξενοδοχείο-Οινοποιείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ για υλικά αγώνα.

Το εστιατόριο ΤΖΑΚΙ για την σίτιση αθλητών.

Το Café Metsovorama που κάλυψε υλικά των σταθμών.

Τις μεταφορές ΑΦΟΙ ΔΕΛΦΑ για τη βοήθεια στη μεταφορά υλικών.

Τους Χορηγούς Επικοινωνίας Adventure, iRun και Runner Magazine.

Τον Κώστα Πλαχούρα που όλα αυτά τα χρόνια από το ξεκίνημα της διοργάνωσης μας βοηθά στη διαχείριση της ιστοσελίδας των αγώνων www.ursatrail.gr

Η επίσημη φωτογράφηση του αγώνα έγινε από την Go-MRP και οι φωτογραφίες θα διατεθούν δωρεάν από την διοργάνωση στους αθλητές τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα μας.

Για να δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο