Ursa Trail 2021: Τεχνική ενημέρωση

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη συμμετοχή σας

Share

Η διοργάνωση του Ursa Trail 2021 που θα διεξαχθεί το τριήμερο 11-13 Ιουνίου ανακοινώνει χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Τεχνική ενημέρωση αγώνων Ursa Trail 2021

«Ενόψει των αγώνων KATARA VERTICAL – URSA TRAIL 40ΚΜ – 21KM, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 11 Ιουνίου, Σάββατο 12 Ιουνίου και την Κυριακή 13 Ιουνίου  2021 στο Μέτσοβο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα.

Οι ειδικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας έχουν επηρεάσει και τη διεξαγωγή των αγώνων. Έτσι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υγειονομικού Τμήματος της ΓΓΑ και το εγκεκριμένο πρωτόκολλο της HARTA, θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες (και οι εμβολιασμένοι)  στη διοργάνωση Ursa Trail πριν ξεκινήσουν από τον τόπο διαμονής τους 24-48 ώρες πριν να έχουν κάνει PCR τεστ, Rapid τεστ ή Self τεστ. Στη συνέχεια να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση που θα σταλεί από τη διοργάνωση με ηλεκτρονικό τρόπο στα email που έχουν δηλώσει.

Επίσης να αναφέρουμε ότι την Παρασκευή και το Σάββατο θα βρίσκεται στο Μέτσοβο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα πραγματοποιεί ελέγχους για όσους επιθυμούν. Για την διευκόλυνσή τους οι αθλητές μπορούν να πραγματοποιήσουν  τεστ στον τόπο κατοικίας τους σε κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ & ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στην κεντρική πλατεία Μετσόβου, δίπλα στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού τις παρακάτω μέρες και ώρες:

  • Την Παρασκευή 11 Ιουνίου  από ώρα 12.00 μέχρι και ώρα 16:.00 για τον αγώνα Katara Vertical και από ώρα 12:00 μέχρι ώρα 20:00 για τον αγώνα Ursa Trail 40km.
  • Το Σάββατο 12 Ιουνίου από ώρα 6:45-7:30 για τον αγώνα Ursa Trail 40km και από ώρα 14:30-20:00 για τον αγώνα Ursa Trail 21km.
  • Την Κυριακή 13 Ιουνίου από ώρα 7:30-8:30 για τον αγώνα Ursa Trail 21km.

Προτείνουμε να αποφευχθεί η παραλαβή το πρωί πριν την εκκίνηση για λόγους καλύτερης λειτουργίας της γραμματείας και υγειονομικής ασφάλειας. Τους αριθμούς συμμετοχής στον αγώνα θα μπορούν να παραλάβουν μόνο οι ίδιοι οι συμμετέχοντες με την επίδειξη της ταυτότητας τους ή κάποιου άλλου αναγνωριστικού εγγράφου τους (π.χ. δίπλωμα οδήγησης). Κατά τη διαδικασία παραλαβής του πακέτου συμμετοχής παρακαλούμε τους αθλητές να φοράνε μάσκα, να τηρούνε τις αποστάσεις και να χρησιμοποιήσουν  αντισηπτικό (θα υπάρχει στο χώρο της γραμματείας).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν  θα πραγματοποιηθεί η δια ζώσης  τεχνική ενημέρωση του αγώνα για αποφυγή συνωστισμού. Θα υπάρχει έντυπο υλικό στο πακέτο συμμετοχής που θα παραλάβει ο αθλητής.

ΓΕΥΜΑΤΑ

Το καθιερωμένο Pasta Party στο Ξενοδοχείο-Οινοποιείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για λόγους αποφυγής συνωστισμού (COVID 19).

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ/ΤΣΙΠΑΚΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

Φροντίστε να έχετε τον αριθμό σας σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια πλευρά του αθλητή, ώστε να είναι ορατός άμεσα από τους εθελοντές και τους υπεύθυνους της διοργάνωσης. Το τσιπάκι ηλεκτρονικής καταγραφής τοποθετείται στο παπούτσι του αθλητή στο μπροστινό μέρος στο κορδόνι.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ/ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Katara Vertical

Η εκκίνηση του αγώνα Katara Vertical 4,6km θα δοθεί στις 17:00 στο 2ο χλμ. του αγώνα Ursa Trail 40km κοντά στο μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα 950μ. υψόμετρο. Προτείνουμε οι αθλητές να φτάσουν στο χώρο της εκκίνησης κάνοντας το απαραίτητο ζέσταμα αφού αυτό το επιτρέπει η κοντινή απόσταση. Η πιο κοντινή διαδρομή είναι περνώντας μπροστά από το ξενοδοχείου ΑΠΟΛΛΩΝ, μετά από 200μ. συναντάμαι το 1ο χλμ. της διαδρομής Ursa Trail. Ακολουθώντας  τη σήμανση φτάνουμε στο χώρο εκκίνησης.

Θα υπάρχει άτομο της διοργάνωσης που θα αναχωρήσει από την πλατεία στις 16:40 οδηγώντας τους αθλητές. Μετά από 10-12 λεπτά θα φτάσουμε στο χώρο της εκκίνησης. Ο τερματισμός θα γίνει κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο της Κατάρας.  Μετά τον τερματισμό σε απόσταση 100μ. και σε προστατευμένο χώρο οι αθλητές θα παραλάβουν το drop bag και στη συνέχεια μετά από  150μ. θα μπορούν να κατευθυνθούν προς τα οχήματα της διοργάνωσης ή και σε δικά τους για να επιστρέψουν στο Μέτσοβο.

Ursa Trail 40km

Η εκκίνηση του αγώνα Ursa Trail 40km θα δοθεί στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου το Σάββατο 12 Ιουνίυ στις 8:00 το πρωί. Πίσω από τον χώρο εκκίνησης  υπάρχει δρόμος σε μεγάλο μήκος όπου οι αθλητές για την αποφυγή συνωστισμού θα μπορουν να απλωθούν και να κρατάνε άνετα τις αποστάσεις κάνοντας το ζέσταμα.

Ursa Trail 21km

Η εκκίνηση του αγώνα Ursa Trail 21km θα δοθεί στην κεντρική πλατεία του  Μετσόβου την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 9:00 το πρωί. Πίσω από τον χώρο εκκίνησης  υπάρχει δρόμος με μεγάλο μήκος όπου οι αθλητές για την αποφυγή συνωστισμού θα μπορουν να απλωθούν και να κρατάνε άνετα τις αποστάσεις κάνοντας το ζέσταμά τους.

Η εκκίνηση των αθλητών σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο θα είναι ατομική εκτός από το γκρουπ των ελίτ αθλητών που θα ξεκινήσουν ομαδικά για να μην χαθεί ο ανταγωνισμός διεκδίκησης των πρώτων θέσεων. Στη συνέχεια μέσα από έναν διάδρομο ατομικά ο αθλητής φτάνει στη γραμμή εκκίνησης και ξεκινά.  Για την κατάταξη θα μετρήσει  ο καθαρός χρόνος.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να υπάρξει αναβολή στην ώρα εκκίνησης του αγώνα. Εάν αυτό συμβεί θα υπάρξει σχετική ενημέρωση εκ μέρους της διοργάνωσης με αποστολή μηνύματος sms στο δηλωθέν κινητό κάθε συμμετέχοντα. Παράλληλα θα ενημερώνεστε σχετικά και στο χώρο εκκίνησης από τον υπεύθυνο της διοργάνωσης.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας μπορεί να διακοπεί μόνο σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων (ισχυρές και μεγάλης διάρκειας καταιγίδες). Εάν αυτό συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, η διοργάνωση θα μεριμνήσει να ενημερώσει τους συμμετέχοντες με κάθε δυνατό τρόπο.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν οι συμμετέχοντες στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού του αγώνα.

Σε περίπτωση μικρής διάρκειας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο αγώνας θα επανεκκινήσει από το σημείο διακοπής για κάθε συμμετέχοντα. Θα καταγραφεί ο χρόνος επανεκκίνησης και θα αφαιρεθεί ο χρόνος διακοπής από όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση των επιδόσεων των συμμετεχόντων.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ – ΠΟΡΤΑ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Στο Katara Vertical για να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός θα πρέπει η προσπάθεια να ολοκληρωθει σε δύο ώρες.

Στο Ursa Trail 40km  υπάρχουν δυο ενδιάμεσα όρια αποκλεισμού:

  1. στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου στο 11ο χλμ. μετά από 3 ώρες και
  2. στη θέση Γκρίζιος στο 24ο χλμ. σε απόσταση 500μ. από την κεντρική πλατεία μετά από 5:30 ώρες

Για να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός θα πρέπει η προσπάθεια να ολοκληρωθεί σε 8:30 ώρες. Θα υπάρχουν και ενδιάμεσα σημεία ελέγχου καταγραφής των περασμάτων των αθλητών.

Στο Ursa Trail 21km δεν υπάρχουν ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού. Για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι αθλητές  θα πρέπει να τερματίσουν στις 5 ώρες. Θα υπαρχουν και ενδιάμεσα σημεία ελέγχου καταγραφής των περασμάτων των αθλητών.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Για τo Vertical υπάρχει ένας σταθμός  ανεφοδιασμού στο  2,8ο χλμ.

Για το Ursa Trail 40km υπάρχουν οκτώ σταθμοί ανεφοδιασμού: στην Εγνατία  8ο χλμ., στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου  11ο χλμ, στη θέση Λάργη  15ο χλμ., στην κορυφή Φατζέτο 19ο χλμ. , στο Ανήλιο προαύλιος χώρος Αγίας Παρασκευής  22ο χλμ., στη θέση Γκρίζιος  24ο χλμ μόνο νερό,  στη Πολιτσιόρα  27ο χλμ., στο Βαλ ντι Λιόσιανι 32ο χλμ. και τέλος στον σταθμό Γιάτσεκ Μπόκοτς   37ο χλμ .

Για τα 21km υπάρχουν τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού. Ο πρώτος στην Πολιτσιόρα στο 7ο χλμ, ο δεύτερος στο Βαλ ντι Λιόσιανι  14ο χλμ. και ο τρίτος στον σταθμό Γιάτσεκ Μπόκοτς  18ο χλμ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Σε αγώνες αντοχής και πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι αγώνες διεξάγονται σε άγριο ορεινό περιβάλλον, η βοήθεια προς τον συναθλητή μας που πιθανόν αντιμετωπίζει οιοδήποτε πρόβλημα, είναι καθοριστικός παράγοντας για την υγεία του και τη ζωή του εν γένει. Εάν αντιληφθείτε κάτι περίεργο σε κάποιον συναθλητή σας, προσπαθήστε να διαπιστώσετε το τυχόν πρόβλημά του, και να του παρέχετε οιαδήποτε βοήθεια κρίνετε απαραίτητη ή σας ζητηθεί. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε θέμα υγείας, ζητήστε του να παραμείνει εκεί που βρίσκεται και ενημερώστε το συντομότερο δυνατόν την διοργάνωση για το περιστατικό.

ΠΟΙΝΕΣ

Πέρα από την ποινή αποκλεισμού για σοβαρά παραπτώματα, όπως αναλύθηκαν παραπάνω, εφόσον κάποιος συμμετέχοντας δεν περάσει/ καταγραφεί από τους υπευθύνους ελέγχου που θα ευρίσκονται σε σταθμούς ελέγχου αλλά και σε κάποια έκτακτα – μη ανακοινώσιμα σημεία- κατά μήκος της διαδρομής, μετά τον τερματισμό του θα πρέπει να εξετασθούν αν τηρήθηκαν από τον συμμετέχοντα οι όροι του αγώνα σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης.

Τυχόν ανήθικες συμπεριφορές συμμετεχόντων προς τους συναθλητές και οιοδήποτε μέλος της διοργάνωσης, χρήση μεταφορικού μέσου για συντόμευση διαδρομής (κόψιμο) ή υπαίτια παραβίαση της κανονικής διαδρομής  για ταχύτερη επίδοση και διαπιστωμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών, θα έχουν ως αποτέλεσμα τον δια βίου αποκλεισμό του εν λόγω συμμετέχοντα από τους αγώνες του URSA TRAIL».

Περισσότερα νέα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://www.ursatrail.gr/

Για να δείτε θέματα υγείας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tyros Run 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
2ο AXIOS RUNNING FESTIVAL: Όλες οι  πληροφορίες
Ο Δήμος Χαλκηδόνος υποδέχεται τους δρομείς στη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού!
Σε νέα ημερομηνία ο 40ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο