Ολοταχώς για το 5ο Παγκόσμιο Ρεκόρ ο Joshua Cheptegei!

O 25χρονος αθλητής είναι έτοιμος να γράψει ιστορία

Share
Ο Joshua cheptegei στην ostrava

Να χτυπήσει το ρεκόρ στα 3.000μ. θα επιχειρήσει την Τετάρτη 19 Μαΐου ο Joshua Cheptegei στο Ostrava Golden Spike στην Τσεχία. Όπως έχει αναφέρει στα μέσα ο αθλητής από την Ουγκάντα επιθυμεί να κυνηγήσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ του Daniel Komen που είναι στα 7:20:67 και αντέχει πάνω από 24 χρόνια!

Ο Cheptegei έχει πετύχει το 2020 Παγκόσμια Ρεκόρ στα 5χλμ., στα 5.000μ. & στα 10.000μ., ενώ το 2018 είχε καταφέρει τον καλύτερο χρόνο στα 15χλμ.

Αν ο 25χρονος καταφέρει να κάνει ρεκόρ σήμερα θα είναι ο τρίτος αθλητής στην ιστορία με ρεκόρ στα 3.000μ. 5.000μ. και 10.000μ. την ίδια στιγμή.

Το προσωπικό ρεκόρ του Cheptegei είναι 7:33:26 (χρόνος ο οποίος έγινε το 2019) και θα πρέπει να κατέβει 13 δευτερόλεπτα για να απειλήσει το ρεκόρ του Komen.

Τον αθλητή θα βοηθήσουν στο κυνήγι του ρεκόρ ο Stewart McSweyn, που κρατά το εθνικό ρεκόρ για την Αυστραλία με 7:28:02. Επίσης θα υπάρχει καθοδήγηση από ειδικά φώτα που θα δίνουν το ρυθμό κατά τη διάρκεια της κούρσας, σύστημα που εφάρμοσε ο Cheptegei στις κούρσες που του έδωσαν τα ρεκόρ την περασμένη χρονιά.

Στον λογαριασμό του στο instagram δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στη συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση και είναι έτοιμος για τον αγώνα που έχει βάλει στόχο. Και περιμένουμε να δούμε αν η χαρά του γίνει ακόμα μεγαλύτερη!

Μπορείτε να δείτε live την προσπάθεια του Cheptegei στο παρακάτω link (η μετάδοση για το αθλητικό event θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας, ενώ ο αγώνας των 3.000μ. έχει προγραμματιστεί για τις 20:45):

https://www.youtube.com/worldathletics

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το IRONMAN® 70.3® Greece επιστρέφει στις 24/10
Σε λίγες μέρες αναμένεται η διεξαγωγή του μεγάλου τριαθλητικού γεγονότος στο Costa Naravarino
Διαστημικό Παγκόσμιο ρεκόρ από την Letesenbet Gidey
Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο από την Letesenbet Gidey στην Βαλένθια
Ο Καρνάζης και «Η χαρά του δρομέα» στην Καλαμάτα
Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Καρνάζη στην Καλαμάτα
Back to Top