Εντυπωσιακή η Steinrück στον NN Mission Marathon

Δεν ήταν μόνο η νίκη του Eliud Kipchoge αλλά και αυτή της Γερμανίδας Katharin Steinrück που εντυπωσίασε την Κυριακή στον NN Mission Marathon

Share

Η αλήθεια είναι πως αυτήν την Κυριακή στο NN Mission Marathon στο Twente της Ολλανδίας όλοι ασχοληθήκαμε με τον Eliud Kipchoge.

Κι όχι άδικα, καθώς ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος επανήλθε στην κορυφή του βάθρου με σχετική άνεση. Aν και, εδώ που τα λέμε, η επίδοση του δεν ήταν και τόσο πειστική…

Μεγάλο ρεκόρ και νίκη η Steinrück

Ωστόσο, εξίσου σημαντική, αλλά και ξεχωριστή από πολλές απόψεις ήταν και η νίκη της Katharin Steinrück στις γυναίκες στον NN Mission Marathon.

Η 31χρονη Γερμανίδα κατάφερε με το 2:25:59 να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες πετυχαίνοντας μάλιστα ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ.

Η Steinrück έτρεξε με απίστευτη σταθερότητα σε όλο τον αγώνα χάρη βέβαια και στην άρτια δουλειά των λαγών. Μάλιστα οι λαγοί την οδήγησαν σε όλο τον αγώνα και παραμέρισαν μόνο στον τερματισμό. Έτσι, η Steinrück πέρασε τον πρώτο Ημιμαραθώνιο σε 1:12:58 και κάλυψε το υπόλοιπο σε 1:13:01!

Αυτό που ήταν άκρως εντυπωσιακό είναι πως η Γερμανίδα έτρεξε στον αγώνα με μακρυμάνικο μπλουζάκι αλλά και μακρύ κολάν!

Σίγουρα οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές – ιδανικές για Μαραθώνιο βέβαια – αλλά και πάλι τα ρούχα ήταν αρκετά για να τρέξει κανείς έναν Μαραθώνιο με μέσο ρυθμό κάτω από 3:30/χλμ.!

Μετά τον αγώνα δήλωσε: “Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά. Τρεις αγώνες ακυρώθηκαν αλλά τελικά σήμερα τα κατάφερα με ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Είμαι πολύ χαρούμενη, σκέφτομαι τις διακοπές μου… και φυσικά το Τόκιο!”

Η Steinrück γεννήθηκε το 1989 στην Λειψία, ενώ μητέρα της είναι η χάλκινη Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο το 1988, Katrin Dorre.

Βέβαια, η Dorre εξακολουθεί να έχει την καλύτερη επίδοση στην… οικογένεια αφού είχε ατομικό ρεκόρ 2:24:35 και είναι η τρίτη πιο γρήγορη Γερμανίδα όλων των εποχών (η Steinrück είναι έκτη σε αυτή τη λίστα).

Από το… πουθενά η Gorissen

Μία ακόμα εντυπωσιακή ιστορία ήταν αυτή της 38χρονης Mieke Gorissen από το Βέλγιο. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Μαραθώνιο και τερμάτισε σε 2:28:31 κλείνοντας κι αυτή μία θέση για το Τόκιο.

Το πιο εντυπωσιακό με την Gorissen είναι πως προπονείται συστηματικά εδώ και μόλις 4 χρόνια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο