Ντοκιμαντέρ: Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης

Έως τις 30 Απριλίου το ντοκιμαντέρ στο Ertflix

Share
Ντοκιμαντέρ ο Μαραθώνιος της Βοστώνης στο ertflix

Στην πλατφόρμα της Ertflix και έως τις 30 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης».

Πρόκειται για το πρώτο ντοκιμαντέρ μεγάλους μήκους για την ιστορία του αυτού του θρυλικού Μαραθώνιου. Ξεκινώντας από το Απρίλιο του 1897 με τη συμμετοχή μόλις 17 δρομέων, το ντοκιμαντέρ ανατρέχει σε όλη την πορεία της διοργάνωσης ως το σήμερα.

Αφηγείται την ιστορία των παλιών πρωταθλητών της Βοστώνης, όπως του Αμερικανού Τζόνι Κέλι – ο οποίος έτρεξε στον μαραθώνιο για οκτώ δεκαετίες, του Έλληνα Στυλιανού Κυριακίδη – ο οποίος κέρδισε το 1946 και προσέφερε όλα τα χρήματα στην πατρίδα του αλλά και των νεότερων αθλητών, όπως της Ολυμπιονίκη Σάλαν Φλάναγκαν.

Τέλος, συνδέει την ιστορία του μαραθωνίου και των δρομέων με τον αγώνα του 2014, μετά την τρομοκρατική επίθεση του Απριλίου του 2013, καταγράφοντας τις προετοιμασίες και την τελική διεξαγωγή του 118ου Μαραθωνίου της Βοστώνης, όταν οι δρομείς και η τοπική κοινότητα συγκεντρώνονται για να υποστηρίξουν αλληλέγγυοι τη διεξαγωγή του μαραθωνίου, υπερνικώντας το φόβο των τραγικών γεγονότων και αναδεικνύοντας το πραγματικό πνεύμα του μαραθωνίου.

Το υλικό για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ έχει παραχωρηθεί από την Αθλητική Ένωση της Βοστόνης, ενώ ειδικά για τον Στέλιο Κυριακίδη πληροφορίες έχει δώσει ο γιός του Δημήτρης Κυριακίδης στον σκηνοθέτη Τζον Ντάναμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο