Μεγάλο ρεκόρ ο Καραΐσκος, καλή εμφάνιση η Πριβιλέτζιο

Συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ στην Ιταλία ο Καραΐσκος – Καλή εμφάνιση από την Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Share

Ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ πέτυχε ο Παναγιώτης Καραΐσκος στον αγώνα που συμμετείχε το πρωί της Κυριακής στη Σιένα της Ιταλίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 2:17:58 για να συντρίψει το ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα του Μαραθώνιου που ήταν 2:22:30.

Αν και ξεκίνησε δυνατά στην αρχή, γρήγορα σταθεροποιήθηκε σε ένα ρυθμό κοντά στο 3:18/χλμ τον οποίο διατήρησε έως το τέλος για να φτάσει σε μία μεγάλη επίδοση που αποτελεί και τη δεύτερη καλύτερη για τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Στον ίδιο αγώνα η Γκλόρια Πριβιλέτζιο έτρεξε σε 2:37:09 δείχνοντας σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, δεν κατάφερε να σπάσει το προσωπικό της ρεκόρ που είναι 2:35:31 από το 2019. Η αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας κατέλαβε την 25η θέση.

Η Πριβιλέτζιο έτρεξε αρκετά σταθερά και κινήθηκε σχεδόν σε όλο τον αγώνα σε ρυθμό από 3:40-3:44/χλμ.

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή ήταν αυτή της Ανδριάννας Βασιλάτου, η οποία δυστυχώς όμως σταμάτησε νωρίς την προσπάθειά της.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της περιοχής σε μία ειδική κυκλική διαδρομή μήκους περίπου 2,5χλμ.

Νικητές αναδείχθηκαν ο Κενυάτης Erick Kiptanui Kiprono στους άνδρες με 2:05:47 και η συμπατριώτισσά του Angela Tanui Jemesunde με 2:20:08.

Γενικά το επίπεδο ήταν υψηλό καθώς 13 άνδρες τερμάτισαν κάτω από 2:08΄από τους 54 που συμμετείχαν, ενώ στις γυναίκες έλαβαν μέρος 27 με τις 17 από αυτές να τερματίζουν κάτω από 2:30!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο