Μεγάλο ρεκόρ ο Καραΐσκος, καλή εμφάνιση η Πριβιλέτζιο

Συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ στην Ιταλία ο Καραΐσκος – Καλή εμφάνιση από την Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Share

Ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ πέτυχε ο Παναγιώτης Καραΐσκος στον αγώνα που συμμετείχε το πρωί της Κυριακής στη Σιένα της Ιταλίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 2:17:58 για να συντρίψει το ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα του Μαραθώνιου που ήταν 2:22:30.

Αν και ξεκίνησε δυνατά στην αρχή, γρήγορα σταθεροποιήθηκε σε ένα ρυθμό κοντά στο 3:18/χλμ τον οποίο διατήρησε έως το τέλος για να φτάσει σε μία μεγάλη επίδοση που αποτελεί και τη δεύτερη καλύτερη για τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Στον ίδιο αγώνα η Γκλόρια Πριβιλέτζιο έτρεξε σε 2:37:09 δείχνοντας σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, δεν κατάφερε να σπάσει το προσωπικό της ρεκόρ που είναι 2:35:31 από το 2019. Η αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας κατέλαβε την 25η θέση.

Η Πριβιλέτζιο έτρεξε αρκετά σταθερά και κινήθηκε σχεδόν σε όλο τον αγώνα σε ρυθμό από 3:40-3:44/χλμ.

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή ήταν αυτή της Ανδριάννας Βασιλάτου, η οποία δυστυχώς όμως σταμάτησε νωρίς την προσπάθειά της.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της περιοχής σε μία ειδική κυκλική διαδρομή μήκους περίπου 2,5χλμ.

Νικητές αναδείχθηκαν ο Κενυάτης Erick Kiptanui Kiprono στους άνδρες με 2:05:47 και η συμπατριώτισσά του Angela Tanui Jemesunde με 2:20:08.

Γενικά το επίπεδο ήταν υψηλό καθώς 13 άνδρες τερμάτισαν κάτω από 2:08΄από τους 54 που συμμετείχαν, ενώ στις γυναίκες έλαβαν μέρος 27 με τις 17 από αυτές να τερματίζουν κάτω από 2:30!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8th Kallithea Night Run
Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
"Η Βίβλος", το νέο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη για το Παρίσι
Λίγο πριν την έναρξη των Αγώνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο