Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου «τρέχει» για το καλό όλων των δρομέων

Έρχεται το Reunion 10K ως μέρος της έρευνας για την ασφαλή επιστροφή των εκδηλώσεων

Share
Το Hatfield Park θα φιλοξενήσει το Reunion 10K. Υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε να τρέξει εδώ;

Η διοργάνωση του Μαραθώνιου του Λονδίνου (London Marathon Events) θα πραγματοποιήσει στις 24-25 Απριλίου τον αγώνα 10χλμ. Reunion 10K σαν μέρος των πιλοτικών εκδηλώσεων που συμμετέχουν στο εθνικό Πρόγραμμα Έρευνας Εκδηλώσεων.

To νέο αθλητικό γεγονός θα διεξαχθεί στο Hatfield Park στο Hertfordshire βόρεια του Λονδίνου, και αποτελείται από τρεις ξεχωριστούς αγώνες 10χλμ. που θα γίνουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου. Ο σχεδιασμός του event έχει γίνει με τη συνεργασία του Τμήματος Ψηφιακών, Μέσων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (DCMS) και άλλους φορείς της δημόσιας υγείας και οργανώσεις αγώνων μαζικής συμμετοχής, ώστε να παρέχει ειδικά δεδομένα για το πώς οι συμμετέχοντες σε μαζικούς αγώνες μπορούν να επιστρέψουν σε αυτούς με ασφάλεια.

Τα επιστημονικά δεδομένα θα συγκεντρωθούν από τους συμμετέχοντες, τους θεατές, τους εθελοντές και από όσους βοηθήσουν για την πραγματοποίηση των αγώνων Reunion 10K, οι οποίοι είναι απαραίτητο να έχουν κάνει τεστ τόσο πριν, όσο και μετά το event. Θα πρέπει να δηλώσουν, ακόμα, αν έχουν εμβολιαστεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό για να συμμετέχουν.

Η διοργάνωση του Reunion 10K σκοπεύει να συγκεντρώσει 3.000 συμμετέχοντες και πάνω από 3.000 θεατές(!) σε κάθε μία από τις τρεις ξεχωριστές κούρσες, με κάθε γκρουπ να διαφοροποιείται ελαφρώς, ώστε να έχουν πιο αξιόπιστα και εξειδικευμένα δεδομένα.

«Το Πρόγραμμα Έρευνας των Εκδηλώσεων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά για την ασφαλή επιστροφή στους αγώνες» αναφέρει ο Hugh Brasher, Διευθυντής του London Marathon Events, δηλώνοντας ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να βοηθήσουν την κυβέρνηση σε αυτό το σκοπό. Τέλος, ευχαριστεί όλους όσοι έχουν υποστηρίξει τη διεξαγωγή του Reunion 10K στο Hatfield Park.

Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 8 Απριλίου, και ίσως είναι από τις φορές εκείνες που ζηλεύουμε τους κατοίκους της Αγγλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο