Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη της καμπάνιας «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!»

Συμμετέχοντας σε μία από τις αποστάσεις 5 ή 10χλμ. του virtual αγώνα στηρίζουμε τους αθλητές

Share

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη να κηρύσσει την έναρξη, σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Απριλίου η καμπάνια virtual run «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!», την οποία διοργανώνει για όλο το μήνα Απρίλιο η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ).

To πρόγραμμα «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!» αποτελεί την προσπάθεια της ΚΟΕΑΣ, να δημιουργήσει ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Στίβου Γ΄ Κατηγορίας που θα γίνει τον Ιούνιο στο Τσίρειο στηρίζοντας τους Κύπριους αθλητές, και παράλληλα να ωθήσει τον κόσμο να αθληθεί σε ασφαλείς συνθήκες.

Στόχος του προγράμματος, είναι για όλο το μήνα Απρίλιο, ο απλός κόσμος να καλύψει συλλογικά 9251 χιλιόμετρα (πρόκειται για συμβολικό νούμερο, που αντιστοιχεί στα τετραγωνικά χιλιόμετρα της Κύπρου), στηρίζοντας έτσι τους Κύπριους αθλητές στην προσπάθεια που θα κάνουν τον Ιούνιο, όπως αναφέραμε.

Οι εγγραφές για τον αγώνα γίνονται μέσω της εφαρμογής sporthive στο κινητό και κάνοντας αναζήτηση τον Virtual αγώνα «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας» και είναι διαθέσιμο σε Google Play και App Store.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν από τις αποστάσεις 5 ή 10 χλμ. με κόστος εγγραφής 15€ τα οποία και θα διατεθούν για τη στήριξη των αθλητών.
Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και τις 30 Απριλίου, ενώ θα μπορεί κάποιος να ολοκληρώσει την προσπάθειά του έως την Κυριακή 2 Μαΐου.

Αναστασιάδης «Να επιτύχουμε την επανεκκίνηση και στον Αθλητισμό»

Στην εκδήλωση στο Προεδρικό, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο χαιρετισμό του, είπε: «Είναι πραγματικά για μένα ιδιαίτερη τιμή να θέσω υπό την αιγίδα μου αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια με ένα πρωτότυπο εικονικό αγώνα που διεξάγει η ΚΟΕΑΣ. Χωρίς αμφιβολία, η πανδημία έπληξε πέραν των άλλων και τον Αθλητισμό. Όμως, χάρη στην ευρηματικότητα σας, δημιουργείτε τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε να επιτύχουμε την επανεκκίνηση και στον Αθλητισμό. Θέλω να καλέσω το σύνολο των όσων περπατούν, τρέχουν ή άλλως πως αγωνίζονται, να συμβάλουν στο να καλυφθεί ο στόχος των 9251 χιλιομέτρων και να δώσουν έτσι το μήνυμα της ενθάρρυνσης προς τους αθλητές μας ως εάν να ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων που θα γίνουν στο Τσίρειο. Κηρύσσω με αυτή την ευκαιρία την έναρξη αυτού του εικονικού αγώνα με την ευχή κάθε επιτυχία, όχι μόνο στην προσπάθεια του εικονικού, αλλά και του ζωντανού αγώνα που θα δοθεί στον στίβο».

Στην τελετή έναρξης της καμπάνιας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Απριλίου, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, η αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κα. Καίτη Λουκαΐδου Χατζηκυριάκου, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Περικλής Μάρκαρης, ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕΑΣ κ. Κυριάκος Μιχαήλ και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕΑΣ κα. Κάλλη Χατζηιωσήφ. Συμμετείχαν επίσης οι αθλητές Κυριάκος Ιωάννου, Μίλαν Τραΐκοβιτς, Απόστολος Παρέλλης και Ελένη Αρτυματά. Την τελετή συντόνισε η κα. Άντρη Σιάλου, η οποία εθελοντικά στηρίζει το πρόγραμμα.

Ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, είπε: «Ο ΚΟΑ έχει αγκαλιάσει αυτή την λαμπρή διοργάνωση του ‘Μπρούνο Τζάουλι’. Συγχαίρω την ΚΟΕΑΣ για αυτή της την πρωτοβουλία. Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι μια διοργάνωση η οποία τιμά τον αθλητισμό της χώρας μας και την χώρα μας γενικότερα και ο ΚΟΑ, η ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου έχει επενδύσει σοβαρά σε αυτή την διοργάνωση. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στους πρωταθλητές μας κάθε καλό και φυσικά και στους Ολυμπιακούς αγώνες που έρχονται σύντομα».

Από την πλευρά του, ο κ. Περικλής Μάρκαρης τόνισε: «Η μεγαλύτερη φετινή αθλητική διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην Κύπρο είναι το Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα Ομάδων Στίβου Γ΄ Κατηγορίας. Η ΚΟΕΑΣ ετοίμασε το πρόγραμμα ‘Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας’, όπου στόχος είναι οι συμμετέχοντες να καλύψουν συλλογικά εντός Απριλίου, το συμβολικό αριθμό των 9.251 χιλιομέτρων. Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, που κηρύσσει σήμερα την έναρξη του προγράμματος και που το θέτει υπό την αιγίδα του. Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση και τον ΚΟΑ για την καθολική στήριξη των προσπαθειών μας. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς του προγράμματος Ελληνική Τράπεζα, Herbalife Nutrition Κύπρου, Primetel, Emma FOODS, Illy Café και  Δρό.Με.α. Racing. Καλώ το φίλαθλο κοινό να αγκαλιάσει μαζικά αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα και να στηρίξει με αυτό τον τρόπο τις προσπάθειες της εθνικής μας ομάδας».

Εκπροσωπώντας τους αθλητές, ο Ολυμπιονίκης μας στο ύψος Κυριάκος Ιωάννου, είπε: «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την απόφαση σας να θέσετε υπό την αιγίδα σας τον αγώνα virtual run. Για εμάς αποτελεί ξεχωριστό γεγονός και ιδιαίτερη σημασία να ενισχυθούν οι εθνικές ομάδες στίβου στην προσπάθεια για επίτευξη των στόχων μας τον προσεχή Ιούνιο. Θέλουμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Να ευχηθώ σε όλους μας καλή προετοιμασία και το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους να είναι ξεχωριστό όπως θα είναι ξεχωριστό για την πατρίδα μας».

Οι υποστηρικτές

Με την καμπάνια virtual run «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!» έχουν συμβληθεί ως χορηγοί η Ελληνική Τράπεζα, η Herbalife Nutrition Κύπρου, η Primetel, η Emma FOODS, τα Illy της Kafea Cyprus, και η ΔΡΟ.ΜΕ.Α. Racing ως το επίσημο running club της καμπάνιας.

Την υλοποίηση του αγώνα έχει αναλάβει η All About Running.

Η ΚΟΕΑΣ, πέραν από το κοινό, κάνει κάλεσμα παράλληλα σε συλλόγους και εταιρείες να στηρίξουν την καμπάνια «Τρέχουμε μαζί με την Εθνική μας!», με μαζική συμμετοχή στο virtual run.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο