Thomson και Davis νικητές στα βρετανικά trials μαραθώνιου

Ωραίες κούρσες και εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον Μαραθώνιο για την ομάδα του Ηνωμένου Βασίλειου

Share

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο αγώνας 2021 Müller British Athletics Marathon Trials στο πάρκο Kew Gardens του νοτιοδυτικού Λονδίνου.

Πρόκειται ουσιαστικά για τους αγώνες επιλογής της Μ. Βρετανίας για τη συμμετοχή στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο του Τόκιο.

Σε μία όμορφη διοργάνωση έλαβαν μέρος συνολικά 20 μαραθωνοδρόμοι, 12 άνδρες και 8 γυναίκες, ενώ νωρίτερα έγιναν και αγώνες για την επιλογή των βαδιστών.

Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο 39χρονος Chris Thompson με 2:10:52, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του αφού έπιασε και το όριο πρόκρισης που είχε θέσει η Ολυμπιακή Επιτροπή (2:11:30).

Ο Thompson, ο οποίος τον Απρίλιο γίνεται 40, πανηγύρισε σαν μικρό παιδί τη νίκη του που θα τον στείλει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στον Μαραθώνιο. Το 2012 είχε τρέξει και πάλι στους ΟΑ του Λονδίνου στα 10.000μ.

Πιθανόν αυτή να είναι και η καλύτερη εβδομάδα της ζωής του Βρετανού δρομέα, καθώς πριν λίγες μέρες έγινε για πρώτη φορά πατέρας!

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο 28χρονος Ben Connor σε 2:12:06 εκτός ορίου, ωστόσο, για καλή του τύχη το είχε πιάσει νωρίτερα μες στη χρονιά κι έτσι θα πλαισιώσει την ομάδα στο Τόκιο.

Τη συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού είχε ήδη εξασφαλίσει ο Σκωτσέζος Callum Hawkins (οι Σκωτσέζοι τρέχουν με το Ηνωμένο Βασίλειο στους Ολυμπιακούς Αγώνες).

Πρώτη γυναίκα, ανάμεσα στις 8 που συμμετείχαν, ήταν η Stephanie Davis με 2:27:16 κι έτσι θα δώσει το παρών στο Τόκιο εκπροσωπώντας τη χώρα της.

Η δεύτερη αθλήτρια, η Natasha Cockram τερμάτισε σε 2:30:03 χάνοντας για περίπου μισό λεπτό το όριο (2:29:30).

Ο σημερινός αγώνας έδινε δύο εισιτήρια σε άνδρες και γυναίκες, αρκεί οι δύο πρώτοι να έπιαναν ή να είχαν πιάσει πρόσφατα τα όρια της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο