2ος καλύτερος όλων των εποχών στον Ημί ο Γκούρλιας, ρεκόρ ο Γκελαούζος

Ατομικά ρεκόρ για τον Μάρκο Γκούρλια και τον Κώστα Γκελαούζο και ικανοποιητική εμφάνιση από την Στεφανία Λεοντιάδου στον Ημιμαραθώνιο της Δρέσδης.

Share

Ο Μαραθώνιος της Δρέσδης Itelligence City Lauf Dresden πραγματοποιήθηκε σήμερα μόνο για ελίτ δρομείς.

Στο πρόγραμμα υπήρχε, εκτός από τον Μαραθώνιο, και αγώνας Ημιμαραθώνιου αλλά και 10χλμ. όπου μάλιστα είχαμε και κάποιες δυνατές ελληνικές συμμετοχές.

Οι Έλληνες δρομείς τα πήγαν αρκετά καλά εκμεταλλευόμενοι τον συναγωνισμό και την απολύτως επίπεδη διαδρομή των 2,5 χλμ., και παρά το αρκετό κρύο και τον αέρα που είχε στο πάρκο της Γερμανικής πόλης που φιλοξένησε τον αγώνα, κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Μεγάλη επίδοση ο Γκούρλιας

Ο Μάρκος Γκούρλιας ξεκίνησε με το δεξί τους αγώνες στη νέα χρονιά. Επανήλθε μετά από αρκετό καιρό σε Ημιμαραθώνιο τερματίζοντας σε 1:04:42. Η επίδοση αυτή αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ, ενώ τον φέρνει στη δεύτερη θέση* όλων των εποχών στην απόσταση πίσω μόνο από τον Σπύρο Ανδριόπουλο ο οποίος έχει 1:03:02 από το 1988 στο Παλέρμο της Ιταλίας και μπροστά από τον Νίκο Πολιά που έχει 1:04:44 από το 1998 στο Ένσκεντε της Ολλανδίας.

*Υπάρχει ακόμα η επίδοση 1:03:38 του Γιώργου Καραγιάννη στον Ημιμαραθώνιο της Ρώμης το 1991, ωστόσο, η συγκεκριμένη διαδρομή δεν αναγνωρίζεται για καταγραφή ρεκόρ.

Ο Γκούρλιας, ο οποίος κατέλαβε την 22η θέση είχε έναν αρκετά σταθερό ρυθμό καλύπτοντας κάθε στροφή (2,5χλμ.) ανάμεσα σε 7:32 και 7:49. Θα πήγαινε μάλιστα για ακόμα μεγαλύτερη επίδοση, ωστόσο, ο ρυθμός του έπεσε λίγο στο τέλος. Δείτε εδώ τα περάσματά του.

Ρεκόρ και ο Γκελαούζος

Ο Κώστας Γκελαούζος σημείωσε και αυτός νέο ατομικό ρεκόρ στην απόσταση με 1:05:09. Και αυτός αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο Γκελαούζος ξεκίνησε αρκετά γρήγορα (15:00 τα πρώτα 5 χλμ.) με το ρυθμό του να πέφτει μετά το 10οχλμ. Δείτε εδώ αναλυτικά τα περάσματά του. Σε κάθε περίπτωση πέτυχε ένα νέο μεγάλο προσωπικό ρεκόρ, την 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, που του δίνει τη δυνατότητα να σκέφτεται ακόμα καλύτερες επιδόσεις και στον Μαραθώνιο.

Συμμετείχε ακόμα ο Θοδωρής Αναγνώστου, ο οποίος όμως δεν τερμάτισε στον αγώνα, ενώ ο Γιώργος Τάσσης, ο οποίος ήταν δηλωμένος τελικά δεν ταξίδεψε στη γερμανική πόλη.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο κάτοχος του εθνικού ρεκόρ για τους Γερμανούς στον Μαραθώνιο, Richard Ringer με 1:01:33.

Στον αγώνα του Ημιμαραθώνιου στις γυναίκες έλαβε μέρος και η Στεφανία Λεοντιάδου η οποία τερμάτισε σε 1:20:01. Η Λεοντιάδου έδειξε σε καλή κατάσταση, ενώ πέρασε σχετικά γρήγορα στα πρώτα 10χλμ. Δείτε εδώ τα περάσματά της.

Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Ελβετίδα Fabienne Schlumpf με το εντυπωσιακό 1:08:27 που αποτελεί και νέο ρεκόρ Ελβετίας!

Όλη μέρα επικρατούσε αρκετό κρύο στη γερμανική πόλη με θερμοκρασίες κοντά στους 4-6 βαθμούς και δυνατούς ανέμους κατά διαστήματα.

Στον σχολιασμό του αγώνα ήταν και ο μεγάλος Γερμανός δρομέας, Χρυσός Ολυμπιονίκης το 1992 στα 5.000μ., Dieter Bauman.

Σε ό,τι αφορά τον Μαραθώνιο ο επίσης Γερμανός Simon Boch (φωτό) έκανε μία φοβερή κούρσα κι έφτασε στη νίκη με 2:10:48. Στον αγώνα συμμετείχε και ο Χριστόφορος Πρωτόπαππας για την Κύπρο που σημείωσε 2:28:37. Αυτός μάλιστα ήταν ο πρώτος Μαραθώνιος, τόσο για τον Bock που θριάμβευσε όσο και για τον Κύπριο αθλητή.

Στις γυναίκες, οι συμμετοχές ήταν λίγες με τις αθλήτριες να προσπαθούν να πιάσουν το ολυμπιακό όριο. Τελικά πρώτη ήταν με καλή επίδοση, 2:31:16 η Πολωνή, Αnna Bankowska.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα και αγώνα 10χλμ. με τον Ολλανδό Richard Douma να τερματίζει πρώτος σε 28:55, και την Γερμανίδα Κatharina Steinruck να είναι νικήτρια σε 31:59.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Adidas Adizero Adios Pro Evo 1
Το record-breaker shoe ήρθε στην Ελλάδα
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο