Νταμπλ για τον Jacob

Ο 20χρονος Νορβηγός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου κερδίζοντας σε 1.500 και 3.000μ.

Share

Είναι το μεγάλο όνομα των αποστάσεων στη Γηραιά Ήπειρο και το επιβεβαίωσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Ο Jacob Ingebrigtsen μετά τα 1.500μ. επικράτησε και στα 3.000μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Τορούν της Πολωνίας.

Ο 20χρονος Νορβηγός δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης κι έφτασε στη νίκη στο 3άρι με 7:48.20, επίδοση που αποτελεί και νέο προσωπικό του ρεκόρ.

Ο απίθανος μικρός ξέρει πολύ καλά να κερδίζει και δεν αφήνει περιθώρια. Και σήμερα μπήκε μπροστά μετά τα πρώτα 2 περίπου χιλιόμετρα και οδήγησε μέχρι το τέλος χωρίς να επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του.

Ακολούθησε ο Isaac Kimeli από το Βέλγιο με 7:49.41, ενώ τρίτος ήταν ο Ισπανός Adel Mechaal που επέστρεψε στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης μετά από χρόνια.

Δείτε την κούρσα του

Σπουδαίος ήταν ο τελικός των 800μ. των ανδρών με τους Πολωνούς να κάνουν το 1-2. Ο λόγος για τους Patryk Dobel και Mateusz Borkowski που πήραν τα δύο πρώτο μετάλλια με 1:46.81 και 1:46.90 αντίστοιχα. Μάλιστα για τον νεαρό Dobel η επίδοση αυτή αποτελεί ατομικό ρεκόρ.

Μεγάλη έκπληξη στη συγκεκριμένη κούρσα ήταν η 4η θέση του Πολωνού Adam Kszczot, ο οποίος ήταν το μεγάλο φαβορί.

Από ελληνικής πλευράς, μετά την 5η θέση της Ελένης Πόλακ στο άλμα επί κοντώ είχαμε μία ακόμα 5η θέση στο άλμα τριπλούν με την Βούλα Παπαχρήστου και μία 7η με τον Δημήτρη Τσιάμη στο ίδιο αγώνισμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο