Δύο λόγια στα γρήγορα με τον Πρωταθλητή της Brooks, Ανδρέα Δημητράκη

Μιλήσαμε με τον καλύτερο Έλληνα της τελευταίας δεκαετίας στις μεσαίες αποστάσεις λίγο πριν τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό κλειστού

Share

Λίγες μέρες πριν τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου είχαμε την τύχη να μιλήσουμε με τον… μόνιμο Πρωταθλητή των 1.500μ. της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα μας, Ανδρέα Δημητράκη!

Ο αθλητής της Brooks μας μίλησε για τους στόχους του στους αγώνες του κλειστού, το μεγάλο όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, τη διάθεση να “ανεβάσει” μέτρα, αλλά και τα “εργαλεία” της προπόνησής του!

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου:
“Ο στόχος μου είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση και ξεκάθαρα να πλησιάσω, αν όχι να σπάσω, το ατομικό μου ρεκόρ. Από εκεί και πέρα, ό,τι καλύτερο ας έρθει, και φυσικά αναφέρομαι στην πρόκριση στον τελικό!”

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:
“Οι Oλυμπιακοί Αγώνες είναι ξεκάθαρα ο μεγαλύτερος μου στόχος και μέσω του ranking system της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα επιδιώξω με μίτινγκ στο εξωτερικό να προκριθώ. Θεωρώ πως έχω αρκετές πιθανότητες να το πραγματοποιήσω. Αναμφίβολα, είναι το όνειρο κάθε αθλητή και ελπίζω να το καταφέρω. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ…”


Για το πώς βλέπει το “άλμα” στις μεγαλύτερες αποστάσεις:
“Οι μεγαλύτερες αποστάσεις μέχρι στιγμής δεν με έχουν κερδίσει ιδιαίτερα, αλλά γνωρίζω ότι με περισσότερη προπόνηση, προσαρμογή και εμπειρία, με την ταχύτητα που έχω μπορώ να γράψω και εκεί μεγάλους χρόνους. Οπότε δεν αποκλείω στο μέλλον να δοκιμάσω στα 5.000μ. για κάτι πολύ καλό ή στα 3.000μ.

Για το Brooks Ghost 13 που τον συνοδεύει στις προπονήσεις του:
“Το νέο Ghost 13 με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Είναι ένα πολύ σταθερό παπούτσι με απίστευτη ενίσχυση. Αυτό που το κάνει μοναδικό, είναι ότι είναι εξίσου άνετο και στα γρήγορα κομμάτια που το δοκιμάζω, αλλά και στις μεγάλες αποστάσεις δηλαδή στα μεγάλα συνεχόμενα που εκτελώ. Οι καλύτερες προπονήσεις μαζί του είναι στο ταρτάν κυρίως σε κομμάτια 500μ-1000μ., αλλά “πατάει” πολύ καλά και στα Long Run που κάνω που κινούνται από τα 15 έως τα 21χλμ.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους δρομείς που τρέχουν είτε στον στίβο είτε στον δρόμο.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο