Για λίγο έχασε η McColgan το ρεκόρ της μητέρας της

H 30χρονη έχασε για λίγο το εθνικό ρεκόρ στα 10.000μ., το οποίο κρατά ακόμα η… μητέρα της

Share

H Eilish McColgan το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν εντυπωσιακή στον αγώνα The Ten 10,000m που έγινε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μάλιστα για να αγωνιστεί έκανε ένα μεγάλο ταξίδι από το Ντουμπάι φτάνοντας στις ΗΠΑ λίγες ώρες πριν τον αγώνα.

Η 30χρονη δρομέας συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στα 10.000μ. με 30:58.94 κατακτώντας την τρίτη θέση, πίσω από τις Αμερικανίδες Elise Cranny και Karissa Schweizer πιάνοντας παράλληλα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο, ακόμα και με αυτήν την επίδοση η McColgan δεν κατάφερε να γίνει η πιο γρήγορη στην… οικογένειά της. Κι αυτό γιατί η μητέρα της, Liz McColgan κρατά το εθνικό ρεκόρ της Σκωτίας με 30:57.07 από το 1991!

H Elish με την επίδοση αυτή έγινε η δεύτερη πιο γρήγορη Σκωτσέζα, πίσω από την… μαμά της – και προπονήτριά της – και φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο να την ξεπεράσει!

Η Liz McColgan βέβαια, κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι, καθώς το 1991, ένα χρόνο μετά τη γέννηση της κόρης της, είχε στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα 10.000, ενώ το 1988 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ.

Ήταν μάλιστα η τρίτη αθλήτρια που κατέβηκε τα 31 λεπτά στην ιστορία του αγωνίσματος, ενώ είχε ρεκόρ 2:26 στον Μαραθώνιο.

Όσο για το ρεκόρ της Μ. Βρετανίας, αυτό απέχει αρκετά αφού ανήκει στην Paula Radcliffe από το 2002 με 30:01.09.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνες για μέγιστη ενέργεια, αντοχή και απόδοση
Neubria Cognifuel – το ενεργειακό ρόφημα που συνδυάζει φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο