Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης & «Ήλιος»

Μαζί στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Share

Ένας από τους κύριους στόχους του Thessaloniki Virtual Marathon, αυτός της Κοινωνικής Ευθύνης, πραγματοποιήθηκε με την έναρξη της προσφοράς τροφίμων προς τον φορέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, έργο του οποίου είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης μας.

Σε συνάντηση στο κτήριο που στεγάζεται η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικές και Δομές Προστασίας – Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, μεταξύ του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλου, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Πέτρου Λεκάκη και του Γενικού Διευθυντή των διοργανώσεων Δρόσου Χριστόπουλου, έγινε η παράδοση -παραλαβή της ευγενικής προσφοράς 500 κιλών ζυμαρικών της Βιομηχανίας «ΗΛΙΟΣ» η οποία με αυτόν τον τρόπο συμμετείχε στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του Thessaloniki Virtual Marathon.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, τόνισε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη συνεργασία του με τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ. Συγκεκριμένα ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, αλλά και το Thessaloniki Virtual Marathon θα συμπεριλαμβάνονται στις πηγές τροφοδοσίας των κοινωνικών δομών που ωφελούν ανήμπορους και σε ανέχεια συνανθρώπους μας. Είναι μια συνεργασία που έχει βάθος χρόνου, που έχει γερά θεμέλια. Ιδιαίτερα σημαντική η κοινωνική προσφορά του Τρίτωνα, ο οποίος ανέδειξε και κατοχύρωσε τις διοργανώσεις αυτές στο όνομα της πόλης μας και στην πραγματική αθλητική ιστορία της περιοχής μας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ευρύτερο πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που όπως είπε, «έχει απλώσει ένα δίχτυ προστασίας για κάθε ευάλωτο πολίτη». Πράγματι, τα Δημοτικά Ιατρεία για ανασφάλιστους, το υπνωτήριο αστέγων, τα συσσίτια με πρόβλεψη για 400 άτομα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο που εξυπηρετεί άλλους τόσους, είναι ένα πρόγραμμα σε πλήρη εξέλιξη. Οι έκτακτες Δομές είναι μια άλλη πτυχή της κοινωνικής πολιτικής και μπορεί να ακούγονται φωνές αντίρρησης, αλλά έχει την απάντηση και σ’ αυτό: «Στον πόλεμο θα αρνηθείς να πολεμήσεις επειδή δεν σου έχουνε στρώμα ή κρεβάτι;»

Η Πρόεδρος της ΟΕ των τριών διεθνών δρομικών διοργανώσεων της πόλης μας κα Βούλα Πατουλίδου δήλωσε:

«Στις δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις – θεσμούς της πόλης μας προστέθηκε φέτος και το “Thessaloniki Virtual Marathon” που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε εγχείρημα ιδιαίτερα πετυχημένο και απαραίτητο θα έλεγα εν μέσω της πανδημίας. Οι δρομικές διοργανώσεις πέραν των αθλητικών, πολιτιστικών και τουριστικών πολλαπλών οφελών, διαθέτουν και έντονο κοινωνικό χαρακτήρα που ειδικά στις μέρες μας φροντίζουμε να τον υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Σήμερα στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρέχεται το πρώτο μέρος της ενίσχυσης των δομών τροφοδοσίας του Δήμου, μέσω των προϊόντων της Βιομηχανίας ζυμαρικών «Ήλιος» την οποία ευχαριστούμε θερμά. Τα μεγάλα δρομικά γεγονότα της πόλης μας δείχνουν τι μπορεί να επιτευχθεί από την αρμονική συνεργασία όλων των θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξης και των χορηγών τους. Η προσπάθεια αυτή και η συνέργειά μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα έχει συνέχεια και ενόψει των επερχόμενων διοργανώσεων του “Μαραθωνίου” και του “Νυχτερινού” που τόσο έλειψαν από την πόλη μας και τη χώρα μας το 2020».

Η πρόεδρος του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, κα Χριστίνα Καραμίχου, εξέφρασε επίσης την απόλυτη ικανοποίησή της για την κομβικής σημασίας σύμπραξη με τον Δήμο Θεσσαλονίκης:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που ως πρόεδρος του Τρίτωνα μετέχω και εγώ από την πλευρά μου στο πολύπλευρο έργο που επιτελείται μέσα από τις διοργανώσεις, τόσο στον αθλητικό τομέα αφού επιδίωξή μας είναι να στρέψουμε σιγά-σιγά όλο τον κόσμο προς τον αθλητισμό υγείας, όσο και στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

Η συνεργασία μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης πάντοτε ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ στενή και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην ανοδική πορεία των διοργανώσεών μας. Ευχαριστούμε θερμά τη βιομηχανία ζυμαρικών “ΗΛΙΟΣ”, με τη συμμετοχή της οποίας εγκαινιάζεται ένα νέο κομμάτι της συνεργασίας μας με τη Δημοτική Αρχή, αυτό της ενίσχυσης της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου. Είναι μία ενέργεια που θα έχει συνέχεια σε όλες μας τις διοργανώσεις, είτε ψηφιακές – ηλεκτρονικές όπως το Thessaloniki Virtual Marathon, είτε στα δύο μεγάλα διεθνή δρομικά γεγονότα, το Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και το Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία  ΖeniΘ, τον 1ο πάροχο ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα, για την κύρια χορηγική υποστήριξη του Thessaloniki Virtual Marathon αλλά και την ονομαστική χορηγία του “Νυχτερινού”».

Το Thessaloniki Virtual Marathon, το οποίο διοργάνωσε ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε μία νέα, ξεχωριστή δρομική εμπειρία, που έδωσε σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να τρέξει την απόσταση που επιθυμούσε (Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο, 10χλμ, 5χλμ ή 3χλμ) σε οποιαδήποτε τοποθεσία και οποιαδήποτε στιγμή, από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, με την κορυφαία ενέργεια της ΖeniΘ, η οποία ήταν ο μεγάλος υποστηρικτής και Χορηγός της διοργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο