Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με το 6

Οι δρομείς συνεχίζουν να αθλούνται τηρώντας τα νέα μέτρα

Share

Τελικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποιείτε αυτή τη στιγμή από τον Νίκο Χαρδαλιά, οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άθληση στέλνοντας τον κωδικό 6 επιτρέπονται.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας, να γίνονται με μέτρο και κοντά στον τόπο κατοικίας του αθλούμενου.

Το μέτρο της διαδημοτικής μετακίνησης για άθληση αξιολογήθηκε και τελικά δεν απαγορεύθηκε καθώς από τη μία θα ήταν δύσκολη η εφαρμογή του, αλλά και γιατί, όπως αναφέρει ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα ήταν μια ταξική επιλογή για τους πολίτες που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με λίγους χώρους πρασίνου να μην μπορούν να μετακινηθούν για να γυμναστούν.

Να σημειώσουμε ότι ο περιορισμός κίνησης τις καθημερινές μέρες συνεχίζει να ισχύει από τις 21:00 ως τις 5:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 18:00 ως τις 5:00 για την Αττική και ως το τέλος του Φεβρουαρίου. Ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας που έχουν χαρακτηριστεί ως κόκκινες η απαγόρευση ισχύει από τις 18:00 ως τις 5:00 για όλες τις ημέρες.

Οπότε οργανώστε ανάλογα το προπονητικό σας πρόγραμμα εντός των παραπάνω χρονικών ορίων.

Tα μέτρα για τον αθλητισμό

Ειδικά για τον αθλητισμό έχει ανακοινωθεί αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

Της λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου
του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Superleague I, και ΙΙ, Basket league και Volleyleague ανδρών και γυναικών, καθώς και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και β) των εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.

Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

Της λειτουργίας και χρήσης των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους,
εφόσον α) έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και
β) προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει
τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άσκηση το φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού
Ένα ακόμα από τα οφέλη της άσκησης φροντίζει για την υγεία των γυναικών
Ioannina Lake Run 2023: Τελετή έναρξης
Λάμψη και συγκίνηση στην τελετή έναρξης του αγώνα
5ο Νάουσα Βέρμιο Trail & 1ο 6 Κορφές
Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο