Νίκος Σακκάς: ο άνθρωπος που συνέδεσε το τρέξιμο στη χώρα μας με την υγεία

Φόρος τιμής του Νίκου Πολιά σε έναν από τους πρωτεργάτες του δρομικού κινήματος

Share

Ο Νίκος Πολιάς αποχαιρετά τον Νίκο Σακκά με ένα κείμενο φόρο τιμής στον άνθρωπο που συνέδεσε το τρέξιμο στη χώρα μας με την υγεία.

«Φίλοι δρομείς, 

Ένας από τους τρόπους για να μετρήσει κανείς την αξία ενός ανθρώπου, είναι το αποτύπωμα που αφήνει πίσω του. Το πόσο επηρέασε το χώρο που δραστηριοποιήθηκε, το πώς επέδρασε σε όσους συναναστράφηκε και αν το έργο που δημιούργησε, είχε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. 

Με βάση τα παραπάνω, ο Νίκος Σακκάς, ο άνθρωπος που συνέδεσε το τρέξιμο στη χώρα μας με την υγεία, ήταν από αυτούς που θα θυμόμαστε για πάντα για το έργο και την προσφορά τους. 

Ήταν από εκείνους που από τη δεκαετία του 70 κιόλας, αντιλήφθηκαν τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει το τρέξιμο στον καθένα και στην κοινωνία γενικότερα, και έκαναν προσπάθεια για να διαδώσουν την αγαπημένη μας αθλητική δραστηριότητα, σε εποχές που οι δρομείς αντιμετωπίζονταν ως «παράξενοι», στην καλύτερη των περιπτώσεων. 

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του πρώτου συλλόγου δρομέων της χώρας μας, αυτόν της Αθήνας, προτείνοντας να μπει η λέξη «Υγεία» στο όνομά του. Το παράδειγμα του ΣΔΥ Αθήνας ακολούθησαν σταδιακά σύλλογοι και σε άλλες πόλεις και κάπως έτσι ξεκίνησε το δρομικό κίνημα στη χώρα μας πριν από 40 και πλέον χρόνια. 

Θυμάμαι τον ενθουσιασμό του όταν πριν 16 χρόνια έμαθε ότι θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα ένα περιοδικό για το τρέξιμο. Όπως και τη χαρά του για την ανάπτυξη των αγώνων δρόμου και το πάθος του να μοιραστεί τις ιδέες του για την περαιτέρω βελτίωσή τους. 

Ο Νίκος Σακκάς, έφυγε με άδοξο τρόπο πριν λίγες μέρες, γεγονός που λύπησε αφάνταστα τη δρομική οικογένεια. 

Η αναγνώρισή του ως ένας από τους πρωτεργάτες του δρομικού κινήματος είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής. 

Νίκο, σας ευχαριστούμε και θα σας θυμόμαστε πάντα με αγάπη και χαμόγελο! 

Φιλικά, 

Νίκος Πολιάς 

Πολυνίκης Μαραθωνίου, Κάτοχος πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΔΥ Πάτρας: Νέο ΔΣ
Δείτε αναλυτικά τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου
8ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών
Δώρα από τη New Balance στους νικητές
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο