Σπουδαίο ρεκόρ η Balouris στις ΗΠΑ

Η ελληνικής καταγωγής δρομέας βελτίωσε αισθητά το ατομικό της ρεκόρ στα 10.000μ.

Share

Ένα νέο μεγάλο ατομικό ρεκόρ σημείωσε η Elaina Balouris Tabb στα 10.000μ. σε μίτινγκ των ΗΠΑ.

Η ελληνικής καταγωγής δρομέας που έχει μεγαλώσει στις ΗΠΑ τερμάτισε σε 31:45.27 κατεβάζοντας για 10 δευτερόλεπτα το ατομικό της ρεκόρ (31:55.72 από τον Μάιο του 2019).

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Αμερικανίδα Rachel Schneider με 31:09:79, ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τη δεύτερη αθλήτρια,ενώ η Balouris τερμάτισε στην 10η θέση.

Ο αγώνας The Track Meet που έγινε στο Σαν Χουάν της Καλιφόρνια αποτέλεσε μία εξαιρετική αγωνιστική ευκαιρία για δεκάδες δρομείς και γενικά σημειώθηκαν καλές επιδόσεις.

Η 29χρονη Balouris είναι ελληνικής καταγωγής, έχει μεγαλώσει και ζει στις ΗΠΑ, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο William and Mary, ενώ από το 2016 αγωνίζεται με τον γνωστό σύλλογο ΒΑΑ της Βοστόνης (Boston Athletic Association) που διοργανώνει και τον μεγάλο Μαραθώνιο της πόλης.

Η 29χρονη δρομέας με καταγωγή από την Εύβοια, στο παρελθόν είχε αγωνιστεί με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στον ανώμαλο δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν έτρεχε κάτω από το ρεκόρ της Αλέξι Πάππας, η επίδοση της δεν θα αποτελούσε Πανελλήνιο ρεκόρ.

Δείτε εδώ μία παλαιότερη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει το 2016

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων σε Βιέννη και Θεσσαλονίκη
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο