Ημιμαραθώνιος με ρεκόρ στο Δελχί!

Σπουδαίες επιδόσεις στον Ημιμαραθώνιο

Share

Όχι μόνο έγινε αγώνας,αλλά σημειώθηκαν και μεγάλα ρεκόρ. Ο λόγος για τον Airtel Delhi Half Marathon στην Ινδία που πραγματοποιήθηκε κάτω από συνθήκες COVID-19.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήτανοι δύο νικητές, ο Yalemzerf Yehualaw και η Amedework Walelegn από την Αιθιοπία που πέτυχαν μεγάλες επιδόσεις που αποτελούν νέα ρεκόρ διοργάνωσης, ενώ έγιναν πλουσιότεροι κατά 37,000 δολάρια.

Οι δύο δρομείς που στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της απόστασης είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, στον αγώνα αυτόν έφτασαν στη νίκη τερματίζοντας, ο μεν Walelegn σε 58:51 και η Yehualaw σε 1:04:46.

Μάλιστα, η επίδοση της 21χρονης αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην απόσταση!

Σε ό,τι αφορά τον επίσης 21χρονο Αιθίοπα, ήταν μία δύσκολη νίκη αφού στην τελική ευθεία ουσιαστικά πέρασε τους Andamlak Belihu επίσης από την Αιθιοπία and Stephen Kissa από την Ουγκάντα που ολοκλήρωσαν τον αγώνα και αυτοί κάτω από τα 59 λεπτά!

To Νέο Δελχί που φιλοξένησε τον αγώνα αποτελεί την πρωτεύουσα όχι μόνο της περιφέρειας Δελχί αλλά και όλης της Ινδίας και έχει πληθυσμό πάνω από 16.000.000 κατοίκους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρεκόρ στα 10 μίλια η Eilish McColgan
Μία ακόμα καλή εμφάνιση κι ένα ρεκόρ για την Eilish McColgan
Πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Τετράπολις
Ανασκόπηση της ιστορικής διαδρομής των τεσσάρων αρχαίων πόλεων του Δήμου Μαραθώνα
Μαραθώνιος Βοστόνης 2021: Οι 3 ηρωίδες
Ένα βίντεο που θα θυμάστε για πάντα. Δείτε πώς 3 δρομείς πήραν στα χέρια μία τραυματισμένη δρομέα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης 2021.
Back to Top