Laufszene Invitalional Run: Ένας αγώνας για τους ελίτ

Ένας από τους λίγους αγώνες που έγιναν

Share

Πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία στην πόλη της Δρέσδης την Κυριακή 8 Νοεμβρίου ο Laufszene Invitalional Run. Η διοργάνωση περιελάμβανε Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και αγώνα 10χλμ. και ήταν μόνο για τους ελίτ αθλητές που ήθελαν να πάρουν κατάταξη για τη συμμετοχή τους στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για τη διεξαγωγή του επιλέχθηκε το πάρκο Großer Garten στη Δρέσδη με τους συμμετέχοντες να τρέχουν σε στροφές των 2,5χλμ. σε ασφάλτινο και επίπεδο τερέν με ανοιχτές στροφές.

Στον Μαραθώνιο νικητής αναδείχθηκε ο Jonas Muller με 2:32:15, στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Marco Benz με 2:42:48 και στην τρίτη ο Florian Walz με 3:10:26. Στις γυναίκες η Anja Kobs από την Γερμανία, όπως ήταν και η τριάδα των ανδρών, τερμάτισε σε 2:59:52, και ήταν η μοναδική γυναίκα που τερμάτισε.

Στον Ημιμαραθώνιο, όπου ήταν ο αγώνας που έγιναν σημαντικές επιδόσεις, οι αθλητές από την Γερμανία, Richard Ringer και Aaron Bienenfeld έλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα με 1:02:26 και 1:02:32. Ο Abootorabi Mohammadreza από τη Σουηδία τερμάτισε στην τρίτη θέση με 1:02:32.
Στις γυναίκες η Γερμανίδα Miriam Battke ήταν η νικήτρια με 1:09:42, ενώ ακολούθησαν η Σουηδέζα Sarah Lahti με 1:09:52 στη δεύτερη θέση και η Βελγίδα Nina Lauwaert με 1:12:08 στην τρίτη θέση.

Τέλος, στον αγώνα των 10 χλμ., νικητής αναδείχθηκε ο Jonas Glans από τη Σουηδία με 28:08, με τον Γερμανό Simon Boch να ακολουθεί με 28:10 στη δεύτερη θέση και τον Σουηδό David Nilsson στην τρίτη θέση με 28:12.
Στις γυναίκες οι Γερμανίδες Deborah Schoneborn και Josina Papenfuß τερμάτισαν στην πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα με 32:56 & 34:25, ενώ το δίδυμο έσπασε η αθλήτρια από το Μαρόκο Maayouf Majida όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 33:26.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο