Ενέργειες προώθησης Αθλητισμού Υπαίθρου στις Κυκλάδες

Πρόγραμμα SARU του ΕΑΣ Κυκλάδων

Share
H Κατερίνα Ασημακοπούλου

Ο ΕΑΣ Κυκλάδων μας ενημερώνει για το πρόγραμμα SARU για την προώθηση του αθλητισμού:

«Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος του ERASMUS+ SPORT με τίτλο «SARU: Sports Ambassadors for Rural Areas», το οποίο υλοποιεί η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ως μοναδικός φορέας-εταίρος για την Ελλάδα.

Μετά τη χαρτογράφηση των υποψήφιων νησιών για την δημιουργία Μεθοδολογίας Δημιουργίας Αθλητικών Events σε Άνδρο, Αμοργό, Ανάφη, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Νάξο, Σέριφο, Σίφνο και Φολέγανδρο, το εταιρικό σχήμα παρουσιάζει την επίσημη ιστοσελίδα του https://www.sportambassadors.eu/en/home, στην οποία το κοινό μπορεί να πληροφορηθεί για τους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος.

Παράλληλα, μετά την 1η Ευρωπαϊκή Συνάντηση των εταίρων στη Σλοβακία τον Αύγουστο του 2020, προετοιμάζεται το ενημερωτικό υλικό του προγράμματος με το οποίο θα αναλύονται τα οφέλη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο της προαγωγής του αθλητικού τουρισμού υπαίθρου.

Αποδέκτες θα είναι τοπικές αρχές, όπως οι Δήμοι των Κυκλάδων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Αθλητικά Σωματεία και Σύλλογοι, ινστιτούτα κατάρτισης, όπως και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον τουρισμό.

Η σημασία της δικτύωσης σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο περιοχών με αξιόλογες τοποθεσίες περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπου θα διοργανώνονται αθλητικές δράσεις είναι μεγάλη για τις Κυκλάδες, καθώς αφενός μπορεί να ενισχύσει την παρουσία του αθλητισμού και να παρέχει κίνητρα να ασχοληθούν περισσότεροι κάτοικοι με τον αθλητισμό και αφετέρου μπορεί να συμβάλει στην διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με όρους ήπιας ανάπτυξης και βιωσιμότητας. Στόχος μας να δημιουργηθεί μαζί με τον/την Πρέσβη/Πρέσβειρα του Αθλητισμού σε κάθε νησί ένα Σχέδιο Δράσης για τις ετήσιες μελλοντικές αθλητικές δράσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Μαραθώνιος Ρόδου: Λήξη εγγραφών
Tην Δευτέρα 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών για τους αγώνες της Ρόδου
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Tα μυστικά της κατηφόρας
Συμβουλές για να τις κατακτήσετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο