Νέα αναβολή για το Olympic Day Run Greece

Την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε ο αγώνας. Αναμονή για νέα ημερομηνία.

Share

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοΐου επέβαλε τελευταία κυριολεκτικά στιγμή την νέα αναβολή του αγώνα 5 και 10 χλμ. που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές πρότειναν να αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής του αγώνα και να διεξαχθεί περιμετρικά του Καυτατζογλείου, έτσι ώστε να μην υπάρχουν θεατές, κάτι που αρχικά έγινε δεκτό, στο τέλος υπερίσχυσε η ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, και έτσι ο αγώνας αναβλήθηκε. Ακολουθεί η δήλωση των διοργανωτών:

“Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη της προσπάθειας ανάδειξης της χώρας μας, στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη! Όπως ήδη γνωρίζετε, η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε αυξημένα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, που ΜΟΛΙΣ μας ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με εφαρμογή από σήμερα Σάββατο 24.10.2020, ώρα 6.00 πρωινή. Παρά το γεγονός ότι η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Olympic Day Run GREECE έχει λάβει όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα και τις άδειες για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, δυστυχώς υπαγόμαστε στη ρύθμιση προσωρινής απαγόρευσης της διεξαγωγής αγώνων στην πόλη, για τις επόμενες 2 εβδομάδες και όσο βρισκόμαστε στην επιδημιολογική (πορτοκαλί) ζώνη 3, με απαγορεύσεις όμως Επιπέδου 4 (κόκκινης ζώνης) – Αυξημένου Κινδύνου.

Σε συνέχεια της οδηγίας που μόλις λάβαμε από το Υπουργείο, είμαστε υποχρεωμένοι – με μεγάλη μας λύπη – να μεταθέσουμε ξανά την ημερομηνία του αγώνα και να τον υλοποιήσουμε, μόλις η Θεσσαλονίκη ενταχθεί στο επίπεδο 2, του Εθνικού Επιδημιολογικού Χάρτη, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ως εκ τούτου, εφαρμόζοντας τις Υπουργικές εντολές, ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου (Olympic Run) της χώρας, ο οποίος διοργανώνεται με την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και φέρει τη σφραγίδα των Ολυμπιακών κύκλων, θα διεξαχθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μόλις ομαλοποιηθεί ο ρυθμός διασποράς του ιού και αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που ΜΟΛΙΣ μας ανακοινώθηκαν.

Σύσσωμη η Ολυμπιακή οικογένεια και οι εγγεγραμμένοι δρομείς, ακολουθώντας τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων, ανανεώνουμε το ραντεβού μας, σε νέα ημερομηνία, με υγεία και ασφάλεια. Μέχρι τότε αθλούμαστε με ασφάλεια και μένουμε υγιείς, γιατί ο αθλητισμός είναι χαρά, είναι η ζωή! Μα κυρίως σωματική και ψυχική υγεία, όπως αποδείχθηκε στο τρίμηνο της εθνικής γενικευμένης καραντίνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ: Νέο ΔΣ
Δείτε τη σύσταση του νέου ΔΣ του συλλόγου
Front Runners in Sports Management 5.0
To διήμερο 7-9 Δεκεμβρίου 2023 το συνέδριο για το αθλητικό management
15ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο