“Τέλος εποχής” για τον Χρήστο Παπαχρήστο

Τίτλοι τέλους με παράπονο για τον Έλληνα Ομοσπονδιακό προπονητή

Share

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες προπονητές των μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων αποφάσισε να σταματήσει την ενεργό δράση.

Ο Χρήστος Παπαχρήστος υπήρξε εδώ και τρεις δεκαετίες Ομοσπονδιακός προπονητής έχοντας προπονήσει δεκάδες Έλληνες πρωταθλητές σε αγωνίσματα από τα 800μ. ως και τον Μαραθώνιο.

Με ανακοίνωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε γνωστή την πρόθεσή του να σταματήσει την προπονητική εκφράζοντας τη λύπη του για τη γενικότερη απαξίωση των δρόμων αντοχής στη χώρα μας.

Ο Παπαχρήστος υπήρξε σπουδαίος αθλητής με σημαντικές διακρίσεις τη δεκαετία του ’80 στα 1.500μ., στα 3.000μ., στα 5.000μ., στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια, αλλά και στον Μαραθώνιο όπου είχε ατομικό ρεκόρ 2:15.

Μάλιστα, στο αγώνισμα των 42.195μ. το 1987 είχε κατακτήσει την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο ομαδικό μαζί με τους Ψαθά, Αφορδακό, Καρακατσάνη και Ανδριόπουλο. Είχε στην κατοχή του αρκετά Πανελλήνια και Βαλκανικά ρεκόρ, ενώ το ρεκόρ του στα 1.500μ. με 3:38.3 κράτησε για 17 ολόκληρα χρόνια!

Από τα χέρια του έχουν περάσει σπουδαίοι Έλληνες δρομείς, όπως ο Παναγιώτης Στρουμπάκος, η Μαρία Πρωτόπαππα, η Έλενα Φιλάνδρα, ο Αντώνης Παπαντώνης, ο Κωνσταντίνος Νακόπουλος, η Αναστασία Μαρινάκου, ο Κώστας Γκελαούζος και πολλοί άλλοι. Μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν πετύχει αμέτρητα Πανελλήνια ρεκόρ σε όλες τις αποστάσεις και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Για την ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, θα συνεχίσει να προπονεί τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο καθώς έχει ακόμα μία αγωνιστική υποχρέωση το επόμενο διάστημα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ημερήσια εκδρομή ΣΔΥΑ στο Δίστομο
Ο σύλλογος θα συμμετέχει στον 40ο Δρόμο Θυσίας Διστόμου
41ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας - Κλείσιμο εγγραφών
Έκλεισαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο και τα 10χλμ., λίγες θέσεις στα 5χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο