Συνέντευξη Τύπου 3ου Διεθνούς Νυχτερινου Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης

Ρεκόρ συμμετοχών, ρεκόρ και στην αγάπη του κόσμου

Share

Νέο ρεκόρ συμμετοχών, με περίπου 15.000 εγγεγραμμένους δρομείς από 54 χώρες, αλλά και υψηλές επιδόσεις από καταξιωμένους πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, υπόσχεται ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.
Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/10) στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, οι διοργανωτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλους όσοι έχουν βοηθήσει στην εκτόξευση ενός εγχειρήματος που ξεκίνησε πριν από μόλις δύο χρόνια, αλλά έχει ήδη κάνει ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα -κυρίως όμως στην αγάπη του κόσμου.

Οι δηλώσεις των ομιλητών:
Κωνσταντίνος Ζέρβας (Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού): «Η Θεσσαλονίκη αθλείται και γιορτάζει μέσα από τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, που είναι ήδη ένας απόλυτα επιτυχημένος θεσμός, αφού έχει νέο ρεκόρ συμμετοχών κάθε φορά. Επιπλέον, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς έχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι κοινωνικής ευθύνης. Πολλοί δρομείς θα τρέξουν με τις ομάδες φιλανθρωπικών φορέων και ιδρυμάτων, για καλό σκοπό. Είμαι βέβαιος ότι τη Δευτέρα θα είμαστε όλοι χαρούμενοι για ό,τι κάναμε στην πόλη μας και θα προγραμματίζουμε τις επόμενες εκδηλώσεις με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση».

Γιάννης Ποδιώτης (Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε. του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου): «Εκτιμούμε ότι θα ξεπεράσουμε τις 15.000 συμμετοχές συνολικά, υπολογίζοντας τις τελευταίες εγγραφές που πραγματοποιούνται αυτό το διήμερο στο Περίπτερο 7 της Δ.Ε.Θ.. Πρόκειται για εκπληκτικό αριθμό, αν σκεφτούμε ότι το 2012 ξεκινήσαμε με 3.500 δρομείς και πέρσι είχαμε περίπου 11.500 συμμετέχοντες. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι φέτος θα τρέξουν δρομείς από 54 διαφορετικές χώρες, αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ. Ευχαριστούμε θερμά τη Δ.Ε.Θ. – HELEXPO και τους κ. κ. Τζήκα και Ποζρικίδη, οι οποίοι μας βοήθησαν από την πρώτη στιγμή και είχαμε στενή συνεργασία μαζί τους. Αυτή η επιτυχημένη διοργάνωση δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς τους περίπου 700 εθελοντές μας, χωρίς τη διαρκή προσπάθεια των στελεχών στις τεχνικές και οργανωτικές επιτροπές, ούτε χωρίς την υποστήριξη των περίπου 30 φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης. Απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους. Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος δεν είναι μια απλή αθλητική διοργάνωση, αφού έχει κοινωνικό χαρακτήρα, προσφέροντας έσοδα στα ιδρύματα, ενώ έχει και πολιτιστικό χαρακτήρα: Μετά τη λήξη των αγώνων θα ξεκινήσει στο Λευκό Πύργο η συναυλία, την οποία διοργανώνει η ΜΚΟ ‘A21 Campaign’ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης»
.
Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου): «Μέσα σε ελάχιστα χρόνια, έχει επιτευχθεί ένα θαύμα. Φέτος η διοργάνωση έκανε για άλλη μια χρονιά ρεκόρ συμμετοχών, αλλά πάνω απ’ όλα έχει κάνει ρεκόρ στην αγάπη του κόσμου. Αυτό μαρτυρούν τόσο η μεγάλη συμμετοχή δρομέων, όσο και η μεγάλη συμμετοχή των φορέων που παίρνουν μέρος είτε αγωνιστικά είτε εθελοντικά. Είναι άνθρωποι που νιώθουν τη διοργάνωση δική τους και αυτό μας γεμίζει χαρά. Έχουμε στρέψει 15.000 ανθρώπους στον υγιεινό τρόπο ζωής και άθλησης, ενώ παράλληλα δίνουμε το έναυσμα στους τουλάχιστον 30.000 θεατές που θα βρίσκονται το Σάββατο στην παραλία, ώστε να δηλώσουν κι αυτοί συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση. Επίσης, ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος στέλνει το μήνυμα της συνεργασίας, γιατί χωρίς την αρμονική συνεργασία πολλών ανθρώπων και φορέων δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα ένα τέτοιο εγχείρημα.Έχουμε συμμετοχές δρομέων κάθε ηλικίας, με αποκορύφωμα τον κύριο Φώτη Πετρίδη, που έκλεισε τα 92 του χρόνια πριν από ένα μήνα και θα πάρει μέρος στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.. Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης δώσαμε χαρά σε πολλά ιδρύματα και εκείνα μας έδωσαν χαρά με την συμμετοχή τους. Εκτός από μαζικότητα, έχουμε και υψηλή ποιότητα συμμετοχών, χάρη στους πρωταθλητές που θα δώσουν λάμψη στη διοργάνωση. Στην εκκίνηση θα βρεθεί η αφρόκρεμα του ελληνικού αθλητισμού, σε μια διαδρομή που έχει πολύ καλό οδόστρωμα και προσφέρεται για ρεκόρ. Θα βοηθήσουν σ’ αυτό και οι καιρικές συνθήκες, που όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ καλές, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τη Δ.Ε.Θ., γιατί χρειαζόμαστε τη δύναμή της. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, ως διοργάνωση. Μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα, να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά».

Τάσος Τζήκας (Πρόεδρος Δ.Ε.Θ. – HELEXPO): «Στηρίζουμε γεγονότα όπως ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος και έχουμε ξεκινήσει από πέρσι τη διαδικασία να στηρίζουμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Θ. δημιουργήσαμε τη δική μας ομάδα και θα τρέξουμε όλοι μαζί στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, για να δείξουμε το μεγάλο ενδιαφέρον μας γι’ αυτή τη διοργάνωση, στην οποία παρέχουμε και την απαραίτητη οικονομοτεχνική υποστήριξη». 
Κυριάκος Ποζρικίδης (Διευθύνων Σύμβουλος Δ.Ε.Θ. – HELEXPO): «Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος έχει ήδη εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό. Ο εντυπωσιακός αριθμός των εγγραφών δείχνει πόσο πολύ έχει αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή την προσπάθεια. Ασφαλώς έχει βοηθήσει και η επιτυχημένη προϊστορία του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘Μέγας Αλέξανδρος’, στον οποίο επίσης συμμετείχαμε ενεργά. Ως Δ.Ε.Θ. – HELEXPO έχουμε παραχωρήσει το Περίπτερο 7 για να λειτουργήσει ως Κέντρο Εγγραφών και ως ‘στρατηγείο’ της διοργάνωσης αυτές τις μέρες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και σε όλους τους δρομείς».

O 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο