Kρόνιον Πέρασμα: Μεταγωνιστικό δελτίο

Share

Aκολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης των αγώνων «Κρόνιον Πέρασμα» και «Δρόμοι Πάρνωνα»:

«Σε υψηλά επίπεδα συμμετεχόντων κινήθηκαν και φέτος οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα!
Τόσο το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ 70χλμ. όσο και οι ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ(ΗΜΙΚΡΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ) 35χλμ. ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020!
Παρόλες τις δυσκολίες της τελευταίας στιγμής μιας και η Τ.Κ. Αγίου Πέτρου αρνήθηκε να γίνει η εκκίνηση και ο τερματισμός στην Κεντρική πλατεία του χωριού, λόγω του φόβου της πανδημίας COVID 19, η διοργάνωση ανταπεξήλθε πλήρως στις καινούργιες και συνάμα αναγκαστικές συνθήκες του αγώνα!

Ο εναλλακτικός χώρος εκκίνησης του μικρού ξωκκλησιού του Αγίου Γεωργίου ένα χιλιόμετρο περίπου έξω από την Κοινότητα του Αγίου Πέτρου, φάνταζε ως το ιδανικότερο σημείο, προκειμένου να φιλοξενήσει τους δρομείς τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό!

Δεκάδες δρομείς από νωρίς το πρωί προσήλθαν στον χώρο εκκίνησης των αγώνων, προκειμένου να λάβουν τους αριθμούς τους, και να βγάλουν τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες!

Ακριβώς στις 9.00 το πρωί, και αφού πρωτίστως είχαν δοθεί από τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα κο Παύλο Γορανίτη, οι κατάλληλες οδηγίες, δόθηκε η εκκίνηση πρώτα του ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ, και μετά του μικρότερου αγώνα ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ! Η εκκίνηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας και για την αποφυγή του συνωστισμού δόθηκε με την μέθοδο των wave starts!Περίπου στις 9.10 όλοι οι δρομείς και των 2 αγώνων είχαν ξεχυθεί στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα, και στις καθιερωμένες διαδρομές!

Πρώτοι τερμάτισαν όπως αναμενόταν οι δρομείς των ΔΡΟΜΩΝ ΠΑΡΝΩΝΑ, με νικητή να ανακηρύσσεται ο Δημήτρης Σαραγάς του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με χρόνο 2.49.41 και στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Λάμπρου των Σπαρτιατών Δρομέων με χρόνο 3.29.36!

Η ανυπόφορη και πρωτόγνωρη ζέστη, δυσχέραινε όσο περνούσε η ώρα τις προσπάθειες των δρομέων στο ΚΡΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ, για αυτό και οι επιδόσεις ήταν κάτω του αναμενόμενου! Νικητής αναδείχθηκε ο γνωστός δρομέας και γιατρός Βασίλης Πολυμερόπουλος του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής, με χρόνο 6.08.17 ενώ στις γυναίκες την έκπληξη την έκανε μία δρομέας που για πρώτη φορά συμμετείχε σε αγώνα υπεραπόστασης η Μαρία – Στέλλα Ξενάκη των Σπαρτιατών Δρομέων με χρόνο 7.24.23!

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα του αγώνα πατήστε εδώ.

Ακριβώς στις 20.00 το βράδυ, όταν εξέπνευσε και το χρονικό όριο του αγώνα, πρόλαβαν και έφτασαν οι τελευταίοι δρομείς! Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις κάτω από τον μεγάλο πλάτανο στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου και παρουσία του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κου Γεώργιου Καμπύλη!

Κλείνοντας οφείλουμε να πούμε ότι όλα κύλησαν ομαλά, παρόλες τις δυσχέρειες της τελευταίας στιγμής, και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην πλάτη που έβαλε μία μικρή μερίδα κατοίκων του Αγίου Πέτρου!

Το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ, κλείνει τον κύκλο του εδώ, όσον αφορά την ώρα εκκίνησής του, και από του χρόνου θα γίνεται βραδινό, έτσι αναμένεται ο αγώνας μας να αποκτήσει νέα μορφή!

Σας περιμένουμε του χρόνου στις 17 Ιουλίου 2021… σε ένα ΚΡΟΝΙΟ αρκετά πιο «σκοτεινό»!

Μέχρι τότε, μείνετε ασφαλείς!»

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο