Πραγματοποιήθηκε το Long Pelion Trail

Ομάδα πεζοπορίας διέσχισε το Πήλιο

Share

Το Long Pelion Trail είναι μια έμπνευση και ιδέα του Νίκου Μαγγίτση. Πήρε ταυτότητα και χαρακτήρα τα τελευταία 2 χρόνια και φέτος ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί το όραμα. Η πρώτη συνεχόμενη διάσχιση είναι γεγονός!!! Μια παρέα δέκα απίθανων τύπων με την καθοδήγηση του Nikolaos Magitsis την στήριξη του true adventure Greece έκανε την διάσχιση του Πηλίου από το βορρά (Καμάρι) έως το Τρίκερι (Αγία Κυριακή) περπατώντας για 190 χιλιόμετρα ανεβαίνοντας συνολικά 7580 μέτρα, μέσα στο πράσινο του Πηλίου ανάμεσα σε δύο θάλασσες, απολαμβάνοντας την ομορφιά που μας χαρίζει αυτός ο τόπος.

Για την κάλυψη της απόστασης χρειάστηκαν συνολικά 55 ώρες και 20 λεπτά πεζοπορίας σε όμορφα μονοπάτια, μοναδικά καλντερίμια και αγροτικούς δρόμους καλυμμένους από πανύψηλες οξιές. Η διαδρομή αν και σε αρκετά σημεία ήταν απαιτητική, διανύθηκε από όλη την ομάδα χωρίς καμία απώλεια και κανένα τραυματισμό.

Το ανάγλυφο και το τοπίο της διαδρομής χαρακτηρίζεται στο σύνολο από θάλασσα σε κορφές και πάλι θάλασσα διασχίζοντας κατάφυτες περιοχές με οξιές και ρεματιές με πυκνή βλάστηση.  Στο Νότιο τμήμα η χαμηλή βλάστηση δίνει ιδιαίτερη ομορφιά, περπατώντας στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής υπό σκιά. Η λέσχη ειδικών δυνάμεων ήταν εκεί με την πολύτιμη βοήθεια της.

Το βουνό προσφέρεται για την διατήρηση ασφαλών αποστάσεων κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, έτσι ώστε η πραγματοποίηση της ήταν δυνατή, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Για να δείτε θέματα ενδυνάμωσης-ευλυγισίας ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

Την ομάδα αποτελούσαν οι:

Νίκος Μαγγίτσης
Νίκος Γλιάτης
Δημήτρης Γλιάτης
Νίκος Σκιαθίτης
Γιώργος Ράιος
Κώστας Παναγιώτου
Παύλος Παρασκευόπουλος
Απόστολος Βλαχάβας
Έρικ Βλάχος
Ζήνων Λουλούδης

ΦΩΤΟ: Βασίλης Οικονόμου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
41ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ.
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
ΣΔΥΑ: Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου
Ο ΣΔΥΑ προσκαλεί τα μέλη του στην ετήσια συνέλευση για τη διενέργεια εκλογών
11ος Νυχτερινός Ημ. Θεσσαλονίκης: «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε»
Ο «Νυχτερινός» έστειλε τα ισχυρότερα μηνύματα!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο