4oς Δρόμος Δυτικής Μάνης – Αποτελέσματα και φωτογραφίες

5-7-2014: Πάνω από 200 δρομείς έτρεξαν δίπλα στη θάλασσα στη Στούπα!

Share

Περισσότεροι από 200 δρομείς έτρεξαν σε έναν πραγματικά πολύ όμορφο αγώνα δίπλα στη θάλασσα. Η εκκίνηση δόθηκε στην παραλία της Στούπας το απόγευμα με τους δρομείς να κατευθύνονται προς το ψαροχώρι του Αγ. Δημητρίου, να κάνουν αναστροφή και να επιστρέφουν και πάλι στη Στούπα για τον τερματισμό.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Νικόδημος Νικολακέας με τον Ηλία Νικολόπουλο να έρχεται δεύτερος και τρίτο τον Εμιλιάνο Κάνο.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Κατερίνα Βάιμερ ενώ συνολικά έγιναν 212 τερματισμοί.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών:

“Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος Δυτικής Μάνης

Στη Στούπα, το παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη, σε μια εκπληκτική περιοχή στη στην νότια ακτή της Ελλάδας με τις γραφικές, ρηχές, αμμώδεις και οργανωμένες παραλίες με τα διαυγέστατα νερά που έλκουν επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, βρεθήκαμε το Σάββατο 5/7 για τον Δρόμο Δυτικής Μάνης, με διοργανωτές τους Maniacs, τον Δήμο Δυτικής Μάνης, τον ΣΔΥ Μεσσηνίας και τον ΑΣ Μάνη Academy, δίνοντας την ευκαιρία παράλληλα για μίνι διακοπές που πολλοί προτίμησαν να κάνουν.

Το σκηνικό της διαδρομής εντυπωσιακό, χρώματα και αρώματα από αγριολούλουδα και βότανα μας υποδέχθηκαν και με τη θέα του τοπίου καταπληκτική, απόκρημνα βράχια, σπηλιές, έδεναν με τον ελαιώνα, τις γραφικές παραλίες, τα λιμανάκια και τα γεμάτα αντιθέσεις κρυστάλλινα γαλάζια νερά, κάτω από τους πρόποδες του Ταϋγέτου που έχει κάνει τη Στούπα ένα από τα ομορφότερα χωριά που αγναντεύουν τις ήρεμες θάλασσες και τα θαυμάσια ηλιοβασιλέματα του Μεσσηνιακού κόλπου.

Στις 18:00 δόθηκε η εκκίνηση του 1ου κολυμβητικού αγώνα του 1 χλμ. και των 2 χλμ., με τους αθλητές να κάνουν στροφές των 500 μ. κάτω από τις επευφημίες των λουομένων. Για την ασφάλεια των αγωνιζομένων φρόντισε η σχολή κατάδυσης του Δ. Εξαρχουλέα. Στις 19:30 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα δρόμου από το Δήμαρχο με κατεύθυνση τον Άγιο Νικόλαο, σε ένα καταπληκτικά οργανωμένο αγώνα, με απίστευτα πολλούς εθελοντές σε κάθε σημείο της διαδρομής και με ότι είχε ανάγκη ο αγωνιζόμενος: άφθονο νερό, ισοτονικά και δροσιστικό ντους στη διαδρομή. Ουσιαστική βοήθεια παρείχαν οι εθελοντικές ομάδες της τοπικής ΓΑΙΑ (διασωστική ομάδα), του Σώματος Σαμαρειτών Ερυθρού Σταυρού και του Πήγασου Μάνης. Οι χορηγοί του αγώνα βοήθησαν υλικά και ουσιαστικά παρότι βρισκόμαστε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς. 215 δρομείς έζησαν τον αγώνα και μετά το 1ο χλμ. μπήκαν στον ποδηλατοδρόμο που ενώνει τα δύο χωριά (Στούπα & Άγιο Νικόλαο), με ποικιλία τοπίου μοναδική, με τους κατοίκους και τους ξένους τουρίστες να χειροκροτούν, φθάσαμε στην αναστροφή δίνοντας μας τη δυνατότητα να ξαναδούμε το ειδυλλιακό τοπίο ακόμα μια φορά.

Φθάνοντας στον τερματισμό κάτω από τους ήχους καλοκαιρινής μουσικής και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων και φίλων παίρνοντας αναμνηστικά μας μαζί με το εξαιρετικό t-shirt, πήραμε αμέσως πορεία για βουτιά στη θάλασσα που μας ανοιγόκλεινε το μάτι σε όλη την διαδρομή.
Νικητές στον αγώνα δρόμου στους άνδρες οι Νικόδημος Νικολακέας, Ηλίας Νικολόπουλος, Εμιλιάνο Κάνο. Στις γυναίκες, η Katharina Weimer τερμάτισε πρώτη, ακολουθούμενη από τις Siri Vilberg και Γιώτα Ασημάκου.

Στον κολυμβητικό αγώνα που αποτέλεσε τη φετινή καινοτομία των διοργανωτών, στην κούρσα του 1 χλμ πρώτευσαν οι Δημήτρης Σταματίου, Βασίλης Μίχος και Λάκης Λαγονικάκος στους άνδρες και οι Κωνσταντίνα Παπακωνσταντινοπούλου, Παναγιώτα Ορφανού και Βούλα Καπετανέα στις γυναίκες. Στα δύο χλμ., νικητές στους άνδρες ήταν οι Παναγιώτης Λαγοπάτης, Σταύρος Μελέας και Νικόλαος Παπαγωργίου, ενώ στις γυναίκες οι Evgenia Baillie, Βανέσα Κουκούτση και Ελίζα Σαραντέα.

Η γιορτή είχε ξεκινήσει με τους αγώνες των παιδιών (180 τον αριθμό, αρκετά από τα οποία τα συνόδευαν οι γονείς, κάνοντας και το ζέσταμά τους για τον αγώνα), που είχαν την ευκαιρία να τρέξουν, να χαρούν και να γελάσουν μαζί, μακριά από σκέψεις και προβληματισμούς που μας επηρεάζουν τον τελευταίο καιρό.

Παρόντες στον αγώνα και δρομείς από την Αθήνα (ΣΔΥ Αθηνών, ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής, ΣΑΦΑΝΣ), που χάρει στην εκδρομή που διοργάνωσε ο ΣΔΥΑ και η πάντα δραστήρια πρόεδρος του Ελένη Μπερτσάτου, απέδρασαν για ένα ειδυλλιακό διήμερο στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Ταβέρνες και καφέ μπαρ στην παραλία μας κάλυψαν γαστρονομικά για το υπόλοιπο της βραδιάς.”

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

[!%ARTICLE_MODULE_ID:224:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο