Stop Coronavirus Virtual Run by All About Running

Εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν στο 1ο Virtual Run στην Ελλάδα!

Share

Η λέξη Virtual (εικονικός) είναι για τους περισσότερους συνδεδεμένη με τη λέξη Reality (πραγματικότητα) και λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν τη σχέση του με έναν αγώνα δρόμου.

Με δεδομένο, όμως, ότι η δρομική αγωνιστική δραστηριότητα έχει διακοπεί εδώ και δύο περίπου μήνες και η διάθεση του κόσμου για συμμετοχή και άθληση είναι περισσότερο έντονη από ποτέ, εκατοντάδες δρομείς βρήκαν διέξοδο λαμβάνοντας μέρος σε έναν ξεχωριστό αγώνα, τον Stop Coronavirus Virtual Run by All About Running!

Ο Stop Coronavirus Virtual Run ήταν μια πρωτοβουλία και προσφορά της ALL ABOUT RUNNING, καθώς δεν υπήρχε κόστος συμμετοχής,  με  στόχο να ενισχύσει το ηθικό όλων των δρομέων και παράλληλα, να τονίσει την αναγκαιότητα της υπεύθυνης στάσης απέναντι στον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο.

Για να δείτε τα αποτελέσματα του Stop Coronavirus Virtual Run by All About Running πατήστε εδώ.

Διέξοδος στο lockdown

Ο διαφορετικός αυτός αγώνας σχεδιάστηκε με σεβασμό στις οδηγίες των ειδικών σχετικά με την άθληση καθώς πραγματοποιήθηκε την περίοδο που, λόγω των μέτρων περιορισμού της επιδημίας, οι μετακινήσεις, αλλά και οι επιλογές για άθληση ήταν αρκετά περιορισμένες. Έτσι, αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για κάθε αθλούμενο να συμμετάσχει σε έναν αγώνα απόστασης 5 ή 10 χλμ. με διάρκεια 25 ημερών, στον οποίο ο καθένας έκανε μόνος τους την προσπάθειά του με μοναδικό του αντίπαλο τον ίδιο του τον εαυτό, ενώ στο διάστημα αυτό είχε τη δυνατότητα να ξαναπροσπαθήσει να βελτιώσει την επίδοσή του.

Παγκόσμια απήχηση

Στον Stop Coronavirus Virtual Run by All About Running δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 1.500 δρομείς από 21 χώρες και πιο αναλυτικά από Ελλάδα, Αίγυπτο, Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ισπανία, Κατάρ, Κύπρο, Λετονία, Μπαχρέϊν, Νότιο Αφρική, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία και Φιλιππίνες.

To 66% ήταν άνδρες και το 34% γυναίκες ενώ το 23% των δρομέων βελτίωσε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο του κατά την διάρκεια του αγώνα.

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

Εντυπωσιακές δυνατότητες

Επιπλέον πολύ μεγάλη απήχηση στους συμμετέχοντες είχαν τα extra features της εφαρμογής μέσα από την οποία «έτρεξε» ο αγώνας. Έτσι, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να «προ(σ)καλέσουν» τους φίλους τους, να κοινοποιήσουν στα social media τους ειδικά σχεδιασμένες  selfies από την προσπάθειά τους, να δουν χρήσιμα στατιστικά στοιχεία της συμμετοχής τους, να τυπώσουν, αλλά και να κοινοποιήσουν το αναμνηστικό τους δίπλωμα.

Δώρο έκπληξη

Μία ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους 4 νικητές καθώς και 15 άλλους δρομείς που θα επιλεγούν μετά από κλήρωση. Ένα συλλεκτικό αναμνηστικό μετάλλιο, δημιουργία και προσφορά ενός από τους ambassadors της διοργάνωσης, του Βασίλη Βλαχογιάννη, ο οποίος είναι ένας από τους Έλληνες που έχουν τερματίσει στους 6 major marathons.

Ελπίδα για τη συνέχεια

Η ιδέα του Virtual Run έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από την ελληνική δρομική κοινότητα, κάτι που αποδεικνύεται από τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα των δρομέων που συμμετείχαν. Με δεδομένο ότι στους επόμενους δύο μήνες δεν είναι πολύ πιθανό να επιτραπεί η διεξαγωγή μαζικών αγώνων δρόμου, ευελπιστούμε να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες διοργανώσεις!

Για να δείτε τα αποτελέσματα του Stop Coronavirus Virtual Run by All About Running πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Οι δρομείς του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» σε Θεσσαλονίκη και Βιέννη
Οι συμμετέχοντες και οι επιδόσεις τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο