Αγώνες δρόμου: Η επόμενη μέρα

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου οργανώνεται για το μέλλον των αγώνων δρόμου

Share

Στην προσπάθειά της να επανεκκινήσει την αγωνιστική δράση σε ό,τι αφορά τους μαζικούς αγώνες δρόμου – όταν αυτό θα είναι δυνατό – αλλά και να διασφαλίσει την ασφάλεια των συμμετεχόντων από εδώ και πέρα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου ξεκίνησε μία νέα συνεργασία.

Έτσι, World Athletics και IIRM (Inernational Institute of Race Medicine) δουλεύουν από κοινού για τη δημιουργία ενός πλάνου ασφαλούς διοργάνωσης μαζικών αγώνων συστήνοντας μία “ειδική ομάδα”.

Στην προσπάθεια μάλιστα αυτή αρωγοί θα είναι και εκπρόσωποι άλλων ομοσπονδιών, αλλά και επιστήμονες από τον χώρο της υγείας καθώς και εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στόχος της “ομάδας” αυτής είναι να δώσει σαφείς και κατευθυντήριες οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή μαζικών αγώνων χωρίς τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού.

Μάλιστα σχεδιάζουν τη δημιουργία “εργαλείων” που θα μπορούν να προσδιορίζουν τον κίνδυνο αυτό και θα προτείνoυν άμεσες λύσεις.

Επιπλέον, σκοπεύουν να κατασκευάσουν ένα ασφαλές πλάνο επιστροφής στην αγωνιστική δράση μετά το ξέσπασμα του COVID 19 αλλά και άλλων παρόμοιων ενδεχόμενων καταστάσεων.

Τέλος, θα αναλύουν τα δεδομένα των συμμετεχόντων που νόσησαν από τον COVID 19 ώστε να βγάζουν πορίσματα κατά πόσο η αγωνιστική ή και η προπονητική τους δραστηριότητα επηρεάζει την υγεία τους.

Η πρώτη επίσημη συνάντηση της “ειδικής ομάδας” μάλιστα, έγινε τις περασμένες ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Lamia Night Run 2022: Oι αλλαγές
Οι εγγραφές συνεχίζονται
O ΣΔΥ Πάτρας στο Ioannina Lake Run 2022
Συμμετοχές αθλητών του συλλόγου στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο