Από αύριο στους δρόμους οι Ισπανοί

Ξεκινά η έξοδος των δρομέων και των αθλούμενων υπό ειδικούς όρους

Share

Ακούτε ντουλάπες που ανοίγουν; Συρτάρια που ψάχνονται; Ξυπνητήρια που ρυθμίζονται πρωί; Πλυντήρια που γεμίζουν αθλητικά ρούχα; Είναι οι φίλοι δρομείς Ισπανοί οι οποίοι από αύριο Σάββατο 2 Μαΐου ετοιμάζονται να βγουν και πάλι στους δρόμους.

Στο πλαίσιο της μερικής άρσης των μέτρων που έχει πάρει η Ισπανική κυβέρνηση ήρθε η στιγμή που όλοι οι δρομείς της χώρας περίμεναν.
Συγκεκριμένα από το πρωί της αυριανής ημέρας επιτρέπεται η άσκηση, αν και με περιορισμούς. Οι δρομείς και οι αθλούμενοι μπορούν να βγουν το πρωί από τις 6:00 ως τις 10:00 ή το βράδυ από τις 20:00 ως τις 23:00 για άσκηση διάρκειας 1 ώρας, μεμονωμένα ή έως δύο άτομα, και σε ακτίνα 1χλμ. από την κατοικία τους, μία φορά την ημέρα. Το μέτρο αυτό ισχύει σε όλες τις πόλεις της χώρας με πληθυσμό πάνω από 5.000 κατοίκων.

Θυμίζουμε ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα σχετικά με την πανδημία και τον μεγάλο αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων, απαγορευόταν από τις 15 Μαρτίου κάθε έξοδος από το σπίτι, με εξαίρεση κάποιες επιτρεπόμενες μετακινήσεις. Δυστυχώς το τρέξιμο δεν ήταν μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες και έτσι οι δρομείς έγιναν ιδιαίτερα δημιουργικοί στο να προσπαθούν να βρουν τρόπους να γυμναστούν εντός των σπιτιών τους. Πρόκειται για τα πιο αυστηρά μέτρα που έχουν λάβει σε Ευρωπαϊκή χώρα καθώς ακόμα και η Ιταλία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, επέτρεπε την άσκηση με ειδικές συνθήκες.

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

Το ημερήσιο ωράριο συμπληρώνουν ακόμα οι βόλτες για τους μεγαλύτερους των 70 ετών (10:00-12:00 & 19:00-20:00), ενώ η έξοδος των παιδιών μικρότερων από 14 ετών επιτρέπεται ήδη από την περασμένη εβδομάδα, αλλά τώρα πρέπει να ακολουθήσουν ειδικό ωράριο (12:00-19:00).

Ευχόμαστε στους δρομείς της Ισπανίας καλό ξεκίνημα και αν σκεφτεί κανείς τις μεγάλες θερμοκρασίες που περιμένουν τις επόμενες ημέρες θα λέγαμε ότι η κυβέρνηση τους σκέφτηκε δίνοντάς τους το πιο «δροσερό» ωράριο.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο