Webinar: Διατροφικές Ανησυχίες εν μέσω Κορωναϊού

Στις 30/4 η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Sports Excellence

Share

Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Oρθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), υλοποιεί μια σειρά δράσεων στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η επόμενη ενημερωτική τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2020 και ώρα 17:00 μ.μ. με θέμα: «Διατροφικές ανησυχίες εν μέσω Κορωναϊού» από την κα Μαράκη Μαρία, PhD Διαιτολόγο, Επιστημονική Συνεργάτιδα ΣΕΦΑΑ και από την κα Βασιλείου Θεανώ, BSc, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο των ΚΙΜ & ΚΑΜ και απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων.

Το Sports Excellence επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα και το σκοπό του βρίσκεται διαρκώς δίπλα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ενδιαφέρεται για τις ανάγκες τους, τους προβληματισμούς τους και φροντίζει για τη σωματική, πνευματική και ψυχική τους υγεία. Με αυτό το σύνολο των διαδικτυακών σεμιναρίων προσπαθεί να αφουγκραστεί τις απαιτήσεις των καιρών και να φωτίσει πλευρές, ώστε η διαφορετικότητα να γίνει πρόκληση για εξέλιξη.

Οι δράσεις του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence αποσκοπούν στη διαχρονική υποστήριξη και εξέλιξη νεαρών αθλητών – αθλητριών υψηλού επιπέδου, αλλά και στη δια βίου επιστημονική εξέλιξη του περιβάλλοντος αυτών (προπονητών, γονέων, διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού). Μεταξύ άλλων, σχεδιάζει και υλοποιεί ελίτ προγράμματα για όλους, όπως τα «Αθλητικά Μονοπάτια» στα νησιά της άγονης γραμμής, καθώς επίσης και το πρόγραμμα «Θεραπευτική Άσκηση» που απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες και άτομα της τρίτης ηλικίας.

Για να δείτε θέματα διατροφής ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

Επίσης, στο δυναμικό του έχει συμπεριλάβει τον «Αθλητισμό για Όλους» για μαθητές και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. Τέλος, πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και απευθύνονται στο ευρύ κοινό.
Το Sports Excellence είναι ένα κέντρο υψηλού αθλητισμού μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού (World Association of Sport Performance Centers, ASPC) από το 2017.

Για να παρακολουθήσετε τη διάλεξη πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Μαραθώνιος Ρόδου: Λήξη εγγραφών
Tην Δευτέρα 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών για τους αγώνες της Ρόδου
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
MoraitisRun 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο