Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε…αλλιώς!

Ο κορυφαίος μαραθωνδρόμος όλων των εποχών… σε ρόλο μοντέλου!

Share

Είναι, ίσως, ο κορυφαίος δρομέας όλων των εποχών. Ένας δρομέας που έχει κάνει σημαία του την πίστη στον εαυτό του, την αφοσίωση στην προπόνηση και την ομαδική προσπάθεια.

Για περίπου δύο δεκαετίες έχει διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα στους κακοτράχαλους χωματόδρομους του Ίτεν, του Κάπταγκατ  και του Έλντορετ στην Κένυα, μια διαδρομή με ενδιάμεσους σταθμούς που θα ζήλευαν πολλοί, μια διαδρομή που του έδωσε τη δυνατότητα να αμφισβητήσει και να κατορθώσει το αδύνατο.

Ο κορυφαίος όλων!

Κάτοχος της καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών σε επίσημη διοργάνωση στον μαραθώνιο, χρυσός Ολυμπιονίκης στην απόσταση στο Ρίο και ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να τρέξει την απόσταση των 42,195 μέτρων κάτω από το φράγμα των 2 ωρών, έστω και κάτω από ειδικές συνθήκες (οι οποίες προκάλεσαν παγκόσμια συζήτηση στη δρομική κοινότητα).

Πρόκειται λοιπόν αδιαμφισβήτητα για έναν σταρ, μια μοναδική προσωπικότητα που η ταπεινότητα και χαμηλοί τόνοι που διατηρεί σε κάθε του εμφάνιση, την κάνουν να λάμπει ακόμα περισσότερο.

Μαθαίνοντας περισσότερα για τη ασκητική ζωή του, κάνει εντύπωση η βαρύτητα που δίνει και στην πνευματική του προπόνηση. Φροντίζει συστηματικά να διαβάζει έργα σημαντικών συγγραφέων για την προσωπική αυτοβελτίωση, αλλά και να παραδειγματίζεται από πρακτικές σε τομείς που μοιάζουν αταίριαστοι όπως η επιχειρηματικότητα.

Θέλεις να βρεις αμέτρητα άρθρα για το τρέξιμο και την προπόνηση; Μπες εδώ

Σε νέο ρόλο!

Πρόσφατα, προκάλεσε και πάλι τη διεθνή δρομική κοινότητα, με έναν διαφορετικό όμως τρόπο. Η συνέντευξη που παραχώρησε στο γνωστό αμερικάνικο περιοδικό GQ και στον συγγραφέα και δρομέα Knox Robinson (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ) προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις όχι για το περιεχόμενο της, το οποίο λίγο πολύ είναι γνωστό, αλλά για τις εικόνες που «έντυναν» το θέμα.

Η φωτογράφιση του θρυλικού Έλιουντ με ρούχα γνωστών διεθνών οίκων μόδας με αστρονομικές τιμές, δεν θα λέγαμε ότι ήταν προκλητική.  Ήταν όμως ασυνήθιστη.

Έτσι, ήταν φυσικό να προκαλέσει και τη σχετική συζήτηση, μεταξύ άλλων και ανάμεσα στα μέλη της ομάδας του Runner Magazine. Σε κάποιους άρεσε, σε κάποιους όχι, όπως θα θεωρούσε κανείς φυσικό.

Κρατήσαμε όμως δύο από αυτές.

Η πρώτη είναι της πρωταθλήτριας μας Κατερίνας Ασημακοπούλου, η οποία ξαφνιάστηκε ευχάριστα από το αποτέλεσμα της εν λόγω φωτογράφισης για την οποία είπε:

Μόδα είναι η λευκή πετσετέ κάλτσα του Jackson, το αποστεωμένο στέρνο της Kate , τα «ναυτικά» μπλουζάκια του Jean Paul , τα αντρικά σακάκια της Coco
Δεν είναι το καθεαυτό αντικείμενο, είναι η προσωπικότητα και η ιστορία πίσω από αυτή!
Η έμπνευση και το παράδειγμα που αποτελεί!
Μόδα είναι η μοναδικότητα…
Και Η ΜΩΒ «ρόμπα» του Eliud!  

Η δεύτερη αυτή της σχεδιάστριας των σελίδων του Runner Magazine, Καλλιόπης Μονοκανδήλου, η οποία έχει χρησιμοποιήσει και επεξεργαστεί δεκάδες φωτογραφίες του, και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος! Μια φωτογράφιση μόδας είναι κι ο Κιπτσόγκε έχει το ρόλο του μοντέλου, τον οποίο μάλιστα και εξυπηρετεί πολύ καλά…
Έχει «κάτι» αυτός ο άνθρωπος!
“Γράφει”… φωτογένεια, στυλ, προσωπικότητα…; Δεν ξέρω τι απ’όλα ή όλα, αλλά “γράφει”!
Δεν έχω δει μια φωτογραφία του που να μην είναι καλή!

Εσείς, τι λέτε;

Πηγή: https://www.gq.com , Photographs by Fanny Latour-Lambert
Styled by 
Mobolaji Dawodu, Tailoring by Stephen Otieno Ounga
Production by 
Talking Film Production
Location: 
Global Sports Communication Training Camp, Kaptagat, Kenya

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο