Τα κατάφερε η μικρή!

4 ώρες και λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση του 31ου Κλασικού Μαραθωνίο της Αθήνας, η 14χρονη Winter Vinecky πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο πετυχαίνοντας κάτι εντυπωσιακό: να τρέξει 7 μαραθωνίους σε 7 διαφορετικές ηπείρους. Δεν το έκανε όμως χωρίς λόγο αλλά για να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη, την ασθένεια που της στέρησε τον μπαμπά της 4 χρόνια πριν. Δείτε τη φοβερή ιστορία της!

Share

7 στα 7 για τη μικρή Winter
Τη γνωρίσαμε οι περισσότεροι λίγο πριν τρέξει στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η Winter Vinecky το 2009 έχασε τον μπαμπά της από καρκίνο του προστάτη όταν ήταν 10 ετών.  Λίγο αργότερα ίδρυσε με τη μητέρα της το μη κερδοσκοπικό, φιλανθρωπικό ίδρυμα Team Winter με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερα χρήματα μπορούσε και να τα προσφέρει  στην  έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

Σήμερα, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια ενώ στην Αθήνα κατάφερε να πραγματοποιήσει τον στόχο που είχε θέσει για λογαριασμό του Team Winter, να τρέξει δηλαδή 7 μαραθωνίους σε 7 διαφορετικές ηπείρους (Nότια και Βόρεια Αμερική, Ασία, Αφρική, Ευρώπη, Ωκεανία, Ανταρκτική).

Βλέπετε νωρίτερα η Winter είχε τρέξει στο Γιουτζίν των ΗΠΑ και μάλιστα σε 3:45 που είναι και ο καλύτερος της χρόνος, στο Περού, στην Κένυα, στην Ανταρκτική, στη Μογγολία και στη Νέα Ζηλανδία και προχθές στην Αθήνα τερμάτισε σε 4:03:46 κάνοντας τον στόχο της πραγματικότητα και διαφημίζοντας ακόμα περισσότερο την προσπάθειά της.

Μαζί της φυσικά και η μητέρα της που είναι δίπλα της σε κάθε βήμα. Μάλιστα οι δύο τους έγιναν το πρώτο ζευγάρι μητέρας – κόρης που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, να τρέξουν δηλαδή από έναν μαραθώνιο και στις 7 ηπείρους.

Η 14χρονη Winter προπονείται καθημερινά στο σκι που είναι και το αγαπημένο της αγώνισμα αφού άλλωστε στοχεύει να λάβει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα είχε αφοσιωθεί στο τρέξιμο και στον ιδιαίτερο αυτό στόχο της!

Η ιστοσελίδα της μικρής winter vinecky
http://wintervinecki.com/ 
 


Tα περάσματα της στον Μαραθώνιο της Αθήνας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
9ος Μαραθώνιος Ρόδου: Λήξη εγγραφών
Tην Δευτέρα 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών για τους αγώνες της Ρόδου
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο