31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας: Νέα εποχή!

Mία νέα εποχή έχει ξεκινήσει για το τρέξιμο στη χώρα μας! Ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας ήρθε να το επιβεβαιώσει πανηγυρικά χαρίζοντας μία ξεχωριστή μέρα όχι μόνο για τους δρομείς αλλά για όλους τους κατοίκους της πόλης. Η Κυριακή 10 Νοεμβρίου του 2013 ήταν μία πραγματική γιορτή όπου όλοι πέρασαν καλά, είτε έτρεξαν είτε όχι. Η Αθήνα είδε περισσότερους από 24.000 δρομείς να τερματίζουν στο Καλλιμάρμαρο και χιλιάδες ακόμα να τους επικροτούν. Όχι δεν είναι όνειρο!

Share

31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας 

Mία νέα εποχή έχει ξεκινήσει για το τρέξιμο στη χώρα μας! Ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας ήρθε να το επιβεβαιώσει πανηγυρικά χαρίζοντας μία ξεχωριστή μέρα όχι μόνο για τους δρομείς αλλά για όλους τους κατοίκους της πόλης. Η Κυριακή 10 Νοεμβρίου του 2013 ήταν μία πραγματική γιορτή όπου όλοι πέρασαν καλά, είτε έτρεξαν είτε όχι. Η Αθήνα είδε περισσότερους από 24.000 δρομείς να τερματίζουν στο Καλλιμάρμαρο και χιλιάδες ακόμα να τους επικροτούν. Όχι δεν είναι όνειρο!

Αρχή με 5άρι!
Όλα ξεκίνησαν στις 8:00 όταν δόθηκε η εκκίνηση στα 5 χλμ. Περισσότεροι από 6.000 δρομείς έφυγαν από τη Βασ. Αμαλίας με προορισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο σε μία ευκολότερη διαδρομή από τις άλλες χρονιές. Σε λίγα λεπτά οι κεντρικότεροι δρόμοι της πόλης είχαν πλημμυρίσει από κόσμο που τελικά στάθηκε πιο τυχερός από όλους καθώς εκείνη την ώρα οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές. Πρώτος τερμάτισε ο πρωταθλητής των 800 μ., Κώστας Νακόπουλος σε 15:48 με τον νεαρό Ευάγγελο Μυλωνά να ακολουθεί και τον Προκόπη Χατζάκη να είναι τρίτος.
Η Κατερίνα Μπερδούση ήταν πρώτη στις γυναίκες τερματίζοντας σε 17:58 με τις Βαλεντίνα Μιχαήλοβα και Σταυρούλα Χρυσαίδή να ολοκληρώνουν την πρώτη τριάδα.
Ακολούθησαν χιλιάδες ακόμα δρομείς που έζησαν τη χαρά του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τις συμμετοχές να αγγίζουν τις 6.000.

Τη σκυτάλη τα 10 χλμ.
Λίγο αργότερα, στις 9:05, σειρά είχαν οι 10άρηδες με τον αγώνα των 10 χλμ. να παίρνει εκκίνηση από το ίδιο σημείο. Η νέα διαδρομή μάλιστα έναν πιο εύκολο το έργο τους επιτρέποντας τους να διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα. Ο αριθμός των δρομέων που πήραν εκκίνηση έφτασε τις 7.000 ενώ πρώτος νικητής ήταν ο Ρωσος Ισκαντέρ Ιαντγκάροφ σε 32:28 με τον Κώστα Δρόσο να ακολουθεί σε 32:35 και τον Αντρέα Δημητράκη να έρχεται τρίτος σε 32:58.
Πρώτη γυναίκα ήταν με διαφορά η Αναστασία Καρακατσάνη σε 35:40 με τις Τίνα Κεφαλά και Πόπη Αστροπεκάκη να συμπληρώνουν το βάθρο.
Οι τερματισμοί των 10 χλμ. συνεχίστηκαν για περισσότερη από μία ώρα με το Παναθηναϊκό Στάδιο να υποδέχεται ακόμα περισσότερο κόσμο, ίσως τον περισσότερο τα τελευταία χρόνια σε μαραθώνιο.



Η ώρα του Μαραθωνίου
Και κάπου εκεί, η ώρα των τερματισμών του μαραθωνίου είχε έρθει! Μπορεί βέβαια ο καιρός να μην έκανε το χατήρι των μαραθωνοδρόμων, αφου η θερμοκρασία είχε ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό μάλιστα με την υγρασία που ήταν και αυτή υψηλή, όμως τίποτα τελικά δεν πτόησε τους 9.000 περίπου δρομείς που ξεκίνησαν από τον Μαραθώνα.
Πρώτος τερμάτισε ο 25χρονος Γιέγκο Κίπκοσκέι που στην πρώτη του συμμετοχή στον μαραθώνιο και παρά τη ζέστη σημείωσε πολύ καλό χρόνο 2:13:55 ξεφέυγοντας από τους δύο συμπατριώτες του, Κίμελι Ντίκσον και Ρούτο Κιπκορίρ στα τελευταία 5 χιλιόμετρα. Οι δύο τους ακολούθησαν λίγο αργότερα σε 2:14:36 κα 2:14:43 γνωρίζοντας όμως και αυτοί την αποθέωση από τους φιλάθλους στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπως φυσικά και ο μεγάλος νικητής λίγο νωρίτερα.
Τέταρτος ήταν ένας ακόμα Κενυάτης ο Κοσκέι Πολ Κίμπετ  σε 2:16:53, πέμπτος ήταν ο Νοτιοαφρικανός Ζαν Πιερ Μουκέρε, έκτος ο Αιθίοπας Μελσάμο Μόλλα ενώ έβδομος ήταν ένας Ιάπωνας ο Ινούε Τακαχίρο σε 2:20:15.

Ο πρώτος Έλληνες ήρθε λίγο αργότερα. Ήταν ο  Χριστόφορος Μερούσης που πανηγυρίσε την πρωτιά του όταν τερμάτισε στην 9η θέση του συνόλου σε 2:23:59. Ο πρωταθλητής από τη Χίο πέρυσι στην πρώτη του συμμετοχή στην Κλασική ήταν 2ος και φέτος κατάφερε να ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Οι πιο έμπειροι Κώστας Πούλιος και  Δημήτρης Θεοδωρακάκος ολοκλήρωσαν την πρώτη τριάδα με χρόνους 2:25:33 και 2:27:16 αντίστοιχα.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Νάνσι Ρότιτις από την Κένυα σε 2:41:34, δεύτερη η Σβετλάνα Στάνκο από την Ουκρανία σε 2:41:59 ενώ τρίτη μπήκε στο Στάδιο καταχειροκροτούμενη η Μάγδα Γαζέα που φυσικά ήταν και η πρώτη Ελληνίδα. Ο χρόνος της Γαζέα που πήρε μία ακόμα νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν 2:46:03 ενώ η Ντενίζ Δημάκη σε 2:50:39 και η Ξένια Κατσιμάντου σε 2:56:22 συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα των ελληνικών τερματισμών και φυσικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Οι τερματισμοί βέβαια συνεχίστηκαν για πολλές ώρες ακόμα με χιλιάδες μαραθωνοδρόμους να τερματίζουν κατάκοποι αλλά και χαμογελαστοί σε ένα ζεστό, όχι μόνο λόγω ήλιου, Παναθηναϊκό Στάδιο με τους ήχουν των τυμπανιστών στην τελική ευθεία να δίνει ακόμα πιο πανηγυρικό τόνο στην προσπάθειά τους.

Γιορτή και στο Sponsors Village
Η γιορτή βέβαια είχε μεταφερθεί και στο Sponsor’s Village στην πλατεία Καραϊσκάκη με μουσική και κέφι από δρομείς που είχαν τερματίσει αλλά και από τους χιλιάδες επισκέπτες που θέλησαν να δουν την πόλη τους να φοράει τα γιορτινά,ωδρομικά της ρούχα.
 

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο