Η Nike τιμά τις γυναίκες αθλήτριες στο San Francisco

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 30.000 γυναίκες από 54 χώρες και 50 πολιτείες των ΗΠΑ συνέχισαν την κληρονομιά του γυναικείου μαραθώνιου της Nike στο San Francisco, συμμετέχοντας στον 10ο μαραθώνιο και ημιμαραθώνιο. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Share

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 30.000 γυναίκες από 54 χώρες και 50 πολιτείες των ΗΠΑ συνέχισαν την κληρονομιά του γυναικείου μαραθώνιου της Nike στο San Francisco, συμμετέχοντας στον 10ο μαραθώνιο και ημιμαραθώνιο. Νικήτρια στον ημιμαραθώνιο αναδείχθηκε η Florencia Borelli από το Olivos της Αργεντινής με χρόνο 1:18:22 ενώ η Emily Gordon από το Los Angeles ήταν η πρώτη μαραθωνοδρόμος που πέρασε τη γραμμή τερματισμού, με χρόνο 2:51:44.
Ο γυναικείος μαραθώνιος της Nike είναι ο μεγαλύτερος αγώνας δρόμου γυναικών στον κόσμο, με περισσότερες από 250.000 συμμετοχές τα τελευταία 10 χρόνια. Ο μαραθώνιος γίνεται για τη στήριξη των σκοπών του Οργανισμού για τη Λευχαιμία και το Λέμφωμα (Leukemia & Lymphoma Society, LLS), τον μεγαλύτερο διεθνή εθελοντικό οργανισμό υγείας για την εύρεση θεραπειών για τον καρκίνο του αίματος.  

H διοργάνωση ξεκίνησε το 2004 για να τιμήσει την 20η επέτειο του επαναστατικού χρυσού μεταλλίου που κέρδισε η δρομέας μεγάλων διαδρομών Joan Benoit Samuelson στον πρώτο μαραθώνιο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Los Angeles. Συνώνυμο της επανάστασης για την εποχή της, η Benoit Samuelson ξεπέρασε τα τότε όρια της γυναικείας αθλητικής ικανότητας και αποτέλεσε κινητήριο δύναμη για τις γυναίκες δρομείς επί τέσσερις δεκαετίες.  

«Η Nike έχει δημιουργήσει μια εμψυχωτική και καινοτόμο αγωνιστική εμπειρία για γυναίκες που καλούνται να παίξουν με τους δικούς τους κανόνες και να ξεπεράσουν τα όρια – τόσο στην άθληση όσο και στη ζωή», δήλωσε η Benoit Samuelson, που παρακολούθησε τον γυναικείο μαραθώνιο της Nike και τρέχει κάθε χρόνο στον ημιμαραθώνιο. «Από το ξεκίνημά του, αυτός ο μαραθώνιος έχει προσελκύσει γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης από ολόκληρο τον κόσμο. Καθεμία από αυτές τρέχει για διαφορετικό λόγο. Είτε τρέχουν για τη συγκέντρωση χρημάτων και την ενημέρωση σχετικά με τον Οργανισμό για τη Λευχαιμία και το Λέμφωμα, είτε απλά για να φθάσουν για πρώτη φορά στη γραμμή τερματισμού, αυτές οι γυναίκες εκπροσωπούν μια παγκόσμια κοινότητα που ενθαρρύνει όλες τις αθλήτριες να προπονηθούν σκληρότερα, να τρέξουν πιο μακριά και να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους».  

Γνωστές γυναικείες προσωπικότητες έτρεξαν μαζί με την Benoit Samuelson για πρώτη φορά στον ημιμαραθώνιο, όπως η επαγγελματίας σέρφερ Lakey Peterson, οι ηθοποιοί Shay Mitchell και Jamie Chung, οι τραγουδίστριες Melanie Fiona και K. Flay και η καλλιτέχνης κιμωλίας, Dana Tanamachi.  

«Εδώ και δέκα χρόνια, ο γυναικείος μαραθώνιος της Nike προσφέρει στις γυναίκες την ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όνειρά τους μέσα από την άθληση και να υπηρετήσουν έναν σημαντικό στόχο», είπε η Whitney Chapman, Nike VP/GM of Women’s in North America. «Αποτελεί τον κορυφαίο γυναικείο αγώνα δρόμου της Nike, ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για τη στήριξη της γυναίκας αθλήτριας και την προσφορά κινήτρων και καινοτομίας προκειμένου να προπονείται, να τρέχει και να απολαμβάνει τον αγώνα της».    

Η τεχνολογία στο πλευρό των δρομέων  
Ο γυναικείος μαραθώνιος της Nike στο San Francisco αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση της εταιρείας μέχρι σήμερα, η οποία συνδυάζει επιτυχημένα την ψηφιακή τεχνολογία και την αγωνιστική εμπειρία. Η διαδικτυακή προπονητική εφαρμογή We Run SF, η οποία διατέθηκε στις δρομείς κατά την εγγραφή τους στον αγώνα δρόμου, συνδέεται στο Facebook και τους επιτρέπει να μοιράζονται τα μίλια προπόνησής τους και τα λεπτά προπόνησης του Nike Training Club με ένα εξατομικευμένο προπονητικό πρόγραμμα που συνδυάζει τις εφαρμογές Nike+ Running, Nike Training Club και Nike+ Fuelband σε μία και μοναδική εμπειρία. Η εφαρμογή παρείχε επίσης πληροφορίες την ημέρα του αγώνα και δυνατότητες Share My Run για τον καθορισμό προσωπικών μηνυμάτων που στέλνονταν σε φίλους των αθλητριών μόλις αυτές έφταναν σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής. Η εφαρμογή επίσης έδινε στις γυναίκες τη δυνατότητα να μοιραστούν τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα και μια εορταστική φωτογραφία. Οι φίλαθλοι και υποστηρικτές μπορούσαν επίσης να παρακολουθήσουν τις δρομείς μέσω του Track My Run, ενός προγράμματος ζωντανής ροής του χάρτη διαδρομής, στη διεύθυνση http://racemyrace.com/werunsf2013. Ο αγώνας ξεκίνησε από την πλατεία Union και ακολούθησε τον παραλιακό δρόμο στον κόλπο του San Francisco με γραφική θέα στο Alcatraz και τη γέφυρα Golden Gate, καταλήγοντας στη λεωφόρο Great Highway, όπου οι δρομείς πέρασαν τη γραμμή τερματισμού. Όλες οι δρομείς που τερμάτισαν έλαβαν το κολιέ της Tiffany & Co., ως αναμνηστικό του γυναικείου μαραθωνίου της Nike για το 2013. Το αναμνηστικό αυτό κολιέ απεικονίζει ένα τρίγωνο με το γράμμα Χ, το αρχαιοελληνικό σύμβολο για τον αριθμό 10 (μαζί με το Nike swoosh, προς τιμήν της θεάς Νίκης).  

Η Nike δημιούργησε επίσης τη συλλογή Nike X για να γιορτάσει τη 10η επέτειο του μαραθωνίου, συνδυάζοντας εμβληματικά γυναικεία μοντέλα προπόνησης, τρεξίματος και υπόδησης. Για να παρουσιάσει τη συλλογή, η Nike συνεργάστηκε με την Kate McCollough για τη σχεδίαση μιας μοναδικής βιτρίνας έκθεσης της συλλογής. Στη βιτρίνα αυτή, αντικείμενα αναγκαία για την προπόνηση και το τρέξιμο μεταμορφώνονται σε μια συλλογή  αντικειμένων που κάθε γυναίκα θα ζηλέψει. Ο γυναικείος Μαραθώνιος της Nike πρόσφερε επίσης ποικίλες δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου για να τιμήσει τις αθλήτριες, όπως τη Nike Expotique (“Expo” + “Boutique”) με εμφανίσεις αθλητριών και μια γκάμα υπηρεσιών για γυναίκες δρομείς, καθώς και οθόνες που παρουσίαζαν πρωτοποριακά γυναικεία προϊόντα της Nike και υπηρεσίες Nike+.

Επόμενες διοργανώσεις
Το 2013 ο γυναικείος Μαραθώνιος της Nike επεκτάθηκε στην Washington, με τον εναρκτήριο γυναικείο ημιμαραθώνιο της Nike. Ο δεύτερος γυναικείος ημιμαραθώνιος της Nike θα γίνει στις 27 Απριλίου 2014 στην Washington, ενώ  η Nike θα ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του γυναικείου μαραθωνίου του 2014 στο San Francisco αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο της διοργάνωσης.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.facebook.com/NikeRunningGreece για ακόμα περισσότερα νέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα μυστικά της κατηφόρας
Συμβουλές για να τις κατακτήσετε
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο