Σύγκρουση γιγάντων με νικητή τον Μπεκέλε στο Νιούκαστλ!

Αυτός δεν ήταν ένας συνηθισμένος αγώνας δρόμου, αλλά η συνάντηση των μεγαλύτερων μορφών του τρεξίματος. Κενενίσα Μπεκέλε, Μο Φάρα και Χαϊλέ Γκεμπρεσελάσιε έτρεξαν στον ημιμαραθώνιο Great North Run του Νιούκαστλ που έγινε για 32η φορά στη βρετανική πόλη. Μεγάλος νικητής με πολύ δυνατό φίνις ήταν τελικά ο Μπεκέλε κόβοντας για λίγο τη φόρα του Φάρα, υπενθυμίζοντας έτσι σε όλους την τεράστια κλάση του.

Share

Great North Run
Σύγκρουση γιγάντων στο Νιούκαστλ

Ό,τι και να πεις και για τους τρεις είναι λίγο. Ο αυτοκράτορας του παρελθόντος Χάιλε, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν και βασιλιάς του πρόσφατου παρελθόντος Κενενίσα και ο σύγχρονος Μήδας των αποστάσεων, Μο έτρεξαν για πρώτη φορά αντίπαλοι σε έναν αγώνα δρόμου γράφοντας αν μη τι άλλο ιστορία. Το πεδίο της μάχης ήταν η δύσκολη διαδρομή του ημιμαραθωνίου του Νιούκαστλ Great North Run, που τα τελευταία 32 χρόνια έχει φιλοξενήσει πάμπολλα τεράστια ονόματα του δρομικού χώρου.

Μπεκέλε και Φάρα
Οι περισσότεροι περίμεναν τον Μο να περάσει ένα ευκολο απόγευμα μετά τον θρίαμβό του στη Μόσχα αλλά και τη διάθεση που έχει επιδείξει να ανεβάσει χιλιόμετρα, στοχεύοντας και αυτός στον μαραθώνιο μελλοντικά. Ο Μπεκέλε όμως, που η αλήθεια είναι προετοιμαζόταν καιρό για τον συγκεκριμένο αγώνα, είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και με ένα φίνις από τα παλιά στα τελευταία 200 μ. έφτασε στη νίκη σε χρόνο 1:00:08 αφήνοντας τον Φάρα δεύτερο με 1:00:09.

…και Χάιλε λίγο πιο πίσω
Λίγο πιο πίσω, ακολούθησε ο Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ me 1:00:41 που ίσως να μην μπορεί πλέον να συναγωνιστεί τους νεότερους του κορυφαίους δρομείς όμως είναι σε θέση να πετυχαίνει ακόμα – στα 40 του χρόνια – σπουδαίες επιδόσεις.

Η Γιέπτου στις γυναίκες
Και στις γυναίκες όμως υπήρχε μία μεγάλη κόντρα, με τις Μεσερέτ Ντεφάρ και Τιρουνές Ντιμπάμπα να κοντράρονται στην απόσταση του ημιμαραθωνίου. Νικήτρια όμως τελικά ήταν… η Ρίτα Γέπτου που έκανε την έκπληξη κερδίζοντας και μάλιστα με φοβερό χρόνο, 1:05:45, μόλις 4 δευτερόλεπτα πιο αργά από το ρεκόρ διαδρομής που έχει ακόμα η Πόλα Ράτκλιφ! Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ντεφάρ και αυτή σε καλό χρόνο, 1:06:09 ενώ τρίτη ήταν η Τιρουνές Ντιμπάμπα με 1:06:56.

Δείτε τα εντυπωσιακά τελευταία λεπτά του αγώνα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο