Αθήνα – Σπάρτη για καλό σκοπό από την Σοφία Κασσίμη

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε η Σοφία Κασσίμη για να συνδυάσει την κοινωνική προσφορά με το τρέξιμο. Η γνωστή δρομέας μεγάλων αποστάσεων θα συμμετάσχει στο Σπάρταθλον στις 27-28 Σεπτεμβρίου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους μας για τη στήριξη πέντε φορέων που προσφέρουν κοινωνικό έργο με τη βοήθεια της WIND Ελλάς. Δείτε περισσότερες πληροφορίες και πως μπορείτε να στηρίξετε και εσείς την προσπάθειά της.

Share

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε η Σοφία Κασσίμη για να συνδυάσει την κοινωνική προσφορά με το τρέξιμο. Η γνωστή δρομέας μεγάλων αποστάσεων θα συμμετάσχει στο Σπάρταθλον στις 27-28 Σεπτεμβρίου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους μας για τη στήριξη πέντε φορέων που προσφέρουν κοινωνικό έργο με τη βοήθεια της WIND Ελλάς. 

Συγκεκριμένα η 42χρονη δρομέας έχει δύο στόχους και δύο όνειρα να πραγματοποιήσει. Τον τερματισμό στο Σπάρταθλον, τον ιστορικό αγώνα δρόμου 250 χιλιομέτρων, που διασχίζει 5 νομούς, με αφετηρία την Ακρόπολη και τερματισμό το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη. Και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη στήριξη 5 φορέων με σημαντικό έργο κοινωνικής προσφοράς στην Αττική, την Κόρινθο, την Αρκαδία, Αργολίδα και την Λακωνία.

 
Η υπερ-μαραθωνοδρόμος αποδέχτηκε την πρόσκληση της WIND να τρέξει για 3η φορά έναν από τους δυσκολότερους αγώνες δρόμου στον κόσμο, προκειμένου να στείλει ένα δυνατό μήνυμα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Έτσι, στις 27 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στην γραμμή εκκίνησης του Σπάρταθλον προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για 5 κοινωνικούς φορείς. Η προσπάθεια της Σοφίας Κασσίμη καθώς και ο μηχανισμός μέσα από τον οποίο θα γίνονται οι δωρεές από κάθε ενδιαφερόμενο περιγράφεται στο www.doitlikekassimi.gr που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.
 
“Προσκαλώ όλον τον κόσμο να συνεισφέρει 10€ ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Θα μου προσφέρει τεράστια δύναμη να ξέρω ότι οι συνάνθρωποι μου συμμετείχαν σε αυτή τη δράση. Κάθε μου βήμα θα είναι πάνω στην προσφορά όλων για να με οδηγήσει στον πολυπόθητο στόχο του τερματισμού στη Σπάρτη μετά από μιάμιση μέρα”, τόνισε η Σοφία στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση της ενέργειας www.doitlikekassimi.gr
 
Από την πλευρά του ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της WIND Γιώργος Τσαπρούνης μίλησε για την πρωτοβουλία της εταιρείας που έχει αγκαλιάσει εδώ και χρόνια το δρομικό κίνημα. “Η WIND θα τριπλασιάσει το ποσό που θα μαζευτεί και θα δώσει την προβολή που τόσο έχουν ανάγκη αυτοί οι κοινωνικοί φορείς που σιωπηλά και αθόρυβα εργάζονται καθημερινά για να σώζουν ζωές ανθρώπων δίπλα μας. Η Σοφία είναι η ιδανική πρέσβειρα γι’ αυτήν την ενέργεια γιατί και η ίδια, εκτός από εξαιρετική αθλήτρια έχει ευαισθησίες και διάθεση για κοινωνική προσφορά”. 
 
Οι φορείς που στηρίζει η ενέργεια DO IT LIKE KASSIMI στο πλαίσιο του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ανήκουν σε καθέναν από τους 5 νομούς που διασχίζει η διαδρομή του αγώνα και είναι:
 
– Νομός Αττικής: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ – «Η ΦΛΟΓΑ»
– Νομός Κορινθίας: ΔΡΑΣΗ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ»
– Νομός Αργολίδας: Ειδικό Γυμνάσιο Ναυπλίου
– Νομός Αρκαδίας:  Ίδρυμα Βοσυνιώτη – Βρεφονηπιακός σταθμός
– Nομός Σπάρτης: Ίδρυμα Ανιάτων Σπάρτης «Ο Άγιος Παντελεήμων»
 
Οι εν δυνάμει «χορηγοί» της υπερ-μαραθωνοδρόμου Σοφίας Κασσίμη, έχουν τη δυνατότητα μέσα από το www.doitlikekassimi.gr να κάνουν τη δική τους δωρεά, είτε μέσω Paypal, είτε μέσω απλής κατάθεσης, προσφέροντας 10€ για κάθε μισό χλμ. της διαδρομής. Δεν υπάρχει όριο στα χιλιόμετρα που μπορεί κανείς να «χορηγήσει», ενώ κάθε κομμάτι της διαδρομής μπορεί να καλυφθεί με πολλαπλές χορηγίες.
Εκπροσωπώντας τα πέντε ιδρύματα που στηρίζει η πρωτοβουλία αυτή, η Πρόεδρος της Φλόγας κ. Μαρία Τρυφωνίδου ευχαρίστησε την Σοφία Κασσίμη και την WIND: «Ευχαριστώ το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, την WIND και την Σοφία, που είναι και μέλος της ομάδας δρομέων μας, καθώς μέσα από αυτή την ενέργεια θα δώσουν προβολή στο έργο του συλλόγου μας αλλά και των υπόλοιπων. Η ευαισθησία των συνανθρώπων μας είναι αυτή που μας δίνει τη δυνατότητα να επιβιώνουμε γιατί δεν έχουμε καμία κρατική επιχορήγηση ή άλλη Ευρωπαϊκή επιδότηση».
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο κ. Κωστής Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του αγώνα, και επεσήμανε: «Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια. Φέτος συμμετέχουν 300 ξένοι δρομείς από 33 χώρες, 46 έλληνες και 3 ελληνίδες. Πρόκειται για έναν από τους 3 δυσκολότερους αγώνες του κόσμου. Ένας αγώνας που τρέχουν συνηθισμένοι άνθρωποι – 50 και 60 ετών, με τον πρώτο να τερματίζει σε 22 ώρες και τον τελευταίο σε 36. Είναι χαρά μας που έχουμε στο πλευρό μας την WIND και την Σοφία Κασσίμη όπου μέσα από το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ θα αναδείξουν όχι μόνο την υπερπροσπάθεια αλλά και την κοινωνική προσφορά».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο