Διαπρέπουν οι Έλληνες στους Μεσογειακούς

Στην πόλη Μερσίνα της Τουρκίας διεξάγονται οι Μεσογειακοί αγώνες με τους αθλητές του στίβου να έχουν πετύχει μεγάλες επιδόσεις και να έχουν κερδίσει πολλά μετάλλια. Ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος με 2.34 μ. ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της δεύτερης ημέρας του στίβου κερδίζοντας το χρυσό ενώ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έχουν ακόμα ανέβει ο Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ.), ο Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπόδια), η Στέλλα Λεδάκη (επί κοντώ).

Share

Πολύ καλή η παρουσία των Ελλήνων αθλητών του στίβου στους Μεσογειακούς Αγώνες αυτές τις μέρες. Μάλιστα για την ώρα η χώρα μας είναι πρώτη στον πίνακα των μεταλλίων έχοντας κατακτήσει συνολικά 7.

Την Πέμπτη, ο Κώστας Μπανιώτης την Πέμπτη ανέβηκε στους 7 ουρανούς και με ένα άλμα στα 2.34 μ. κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας και μία από τις καλύτερες φέτος στον κόσμο.

Την Τετάρτη, την αρχή είχε κάνει ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200 μ. που με 20.40 όχι μόνο πήρε το χρυσό αλλά έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ η επίδοση του αυτή αποτελεί και ατομικό ρεκόρ. Ίδια θέση και για τον Κώστα Δουβαλίδη που στα 110 μ. με εμπόδια έδειξε τις ικανότητες του με 13.40. Την ίδια μέρα “χρυσή” ήταν στο άλμα επί κοντώ και η Στέλλα Λεδάκη με άλμα στα 4.50 μ.

Κι άλλα μετάλλια
Δεν ήταν μόνο τα χρυσά όμως αυτές τις μέρες στη Μερσίνα από πλευράς Ελλήνων καθώς η συγκομιδή της χώρας μας μετρά συνολικά ακόμα 3, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα. “Δράστες” είναι ο Δημήτρης Τσιάμης στο τρίπλούν με 17 μ. και τη δεύτερη θέση, η Aντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. βάδην με 1:41:53 και ο Σπύρος Λεμπέσης στο ακόντιο με 78.53, με δύο τρίτες θέσεις αντίστοιχα.

Δυνατά έχει μπει και η Κύπρος
2 χρυσά έχει κατακτήσει και η Κύπρος στη Μερσίνα με την Ελένη Αρτυματά να κερδίζει για δεύτερη φορά Μεσογειακούς Αγώνες με 23.18 στα 200 μ. (η οποία ήταν και τρίτη στα 100 μ. με 11.55) και την Νεκταρία Παναγή να φτάνει πιο μακριά από όλες στο μήκος με 6.51 μ.

Καλή παρουσία οι δρομείς
Αρκετά καλά τα έχουν πάει και οι Έλληνες δρομείς των αποστάσεων που έχουν λάβει μέρος στους αγώνες ως τώρα. Ο Ανδρέας Δημητράκης στον τελικό των 1.500 μ. τα πήγε αρκετά καλά σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με 3:40.15 αν και ήταν 7ος αφού στην κούρσα υπήρχαν σπουδαίοι αθλητές από την Αλγερία αλλά και κάποιες τουρκικές “μεταγραφές” εξ Αφρικής. Ο νεαρός αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου κατάφερε και φέτος να βελτιωθεί κατεβαίνοντας κάθε χρόνο κι από μερικά δευτερόλεπτα στο δύσκολο αυτό αγώνισμα.
Στα 10.000 μ. η Ράνια Ρεμπούλη είχε πολύ καλή παρουσία καταλαμβάνοντας την 4η θέση με 34:19.18.

Κι ακόμα
Καλή παρουσία είχαν ακόμα ο Πέτρος Κυριακίδης στα 400 μ. με 46.69, ο Αντώνης Μάστορας στο ύψος με 2.21 μ., ο Μάκης Στεργιούλης στα 100 μ. που ήταν 8ος με 10.52 και η Γρηγορία Κεράμιδά με 23.99 που ήταν 8η στα 200 μ.

Κι έπεται συνέχεια…
Οι αγώνες συνεχίζονται και σήμερα με αρκετές ελληνικές συμμετοχές όπως αυτή του Περικλή Ιακωβάκη στα 400 μ. με εμπόδια, του Κώστα Νακόπουλου στα 800 μ., των Πέρρα και Παπαχρήστου στο τριπλούν γυναικών κ.α.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο