Ποτέ ξανά παιδικοί αγώνες στο Veikou Trail

Διαβάστε την ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής

Share

Σε μία πρωτοφανή επιτροπή προχώρησε η οργανωτική επιτροπή του αγώνα Veikou Trail. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση με τίτλο “Παιδικοί Αγώνες Veikou Trail. Ποτέ ξανά!”:

“Στα τέσσερα χρόνια διεξαγωγής της διοργάνωσης Veikou Trail, όπως όλοι γνωρίζουν, παράλληλα με του αγώνες την ενηλίκων πραγματοποιούνται και παιδικοί αγώνες (2 για δημοτικά και 1 για το Γυμνάσιο).

Η συμμετοχή των παιδιών από την πρώτη στιγμή ήταν δωρεάν, μια προσφορά της διοργάνωσης στα παιδιά και αποσκοπούσε να δώσει το ερέθισμα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ποτέ δεν υπήρξε κάποια χορηγία ή χρηματοδότηση. Το βάρος το σήκωνε αποκλειστικά η διοργάνωση. Οι παροχές των παιδιών (μετάλλιο, παροχές χορηγών), πάντα ήταν ίδια με τους αγώνες των ενηλίκων.

Κάθε χρόνο η διοργάνωση, ανέβαινε σε συμμετοχές και σε ενήλικες  και σε παιδιά. Στην φετινή διοργάνωση υπήρξε διπλασιασμός των παιδικών συμμετοχών, που αυτόματα αυτό σημαίνει και την παρουσία περισσότερων γονέων ή κηδεμόνων.

Να κάνουμε μια μικρή αναδρομή. Στην 1η διοργάνωση είχαμε αποφασίσει να μην υπάρχει βράβευση των τριών πρώτων νικητών – νικητριών,  παρά μόνο παροχή αναμνηστικού μεταλλίου σε όλα τα παιδιά που τερματίζουν, κάτι που επαναλάβαμε και στην 2η διοργάνωση.

Με το τέλος της 2ης διοργάνωσης υπήρξαν από μεγάλη μερίδα γονέων παρατηρήσεις, ότι είναι άδικό κάποιο παιδί να τρέχει και να μην  βραβεύεται και ότι δεν σεβόμαστε τον κόπο τους κλπ κλπ.

Στην 3η

λοιπόν διοργάνωση κάναμε το λάθος και υπήρχε βράβευση με κύπελλο στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες. Λάθος γιατί οι γονείς των παιδιών, από την στιγμή της άφιξης τους με τα παιδιά στον χώρο της διοργάνωσης μέχρι και την στιγμή της εκκίνησης και τερματισμού, δεν συμμορφώνονταν με καμία οδηγία των ανθρώπων της διοργάνωσης, λειτουργώντας αυτόνομα, παρασύροντας και τα παιδιά μαζί τους. Ειδικά την στιγμή των τερματισμών αλλά και λίγο μετά στις απονομές, ο κάθε γονιός ήθελε το καμάρι του στο βάθρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλη αναστάτωση, κάτι που εμπόδιζε και τις κούρσες των ενηλίκων και γενικότερα της ομαλή λειτουργεία της διοργάνωσης.

Με το δεδομένο ότι στην φετινή διοργάνωση, υπήρξε διπλασιασμός των παιδικών συμμετοχών, άρα και γονέων, όλοι αντιλαμβάνονται τι θα ακολουθούσε. Σημειώνουμε ότι και στους αγώνες των ενηλίκων (5χλμ & 10 χλμ) υπήρξε σχεδόν διπλασιασμός των συμμετοχών.

Μάταια οι άνθρωποι της διοργάνωσης προσπαθούσαν να τους καθησυχάσουν, εξηγώντας τους ότι δεν πρόκειται για Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η χαρά της συμμετοχής είναι πάνω από όλα.

 Η Οργανωτική Επιτροπή του Veikou Trail σε συνέχεια όσων συνέβησαν στην φετινή διοργάνωση, ανακοινώνει ότι δεν θα διοργανώσει ξανά παιδικούς αγώνες.

Παιδικοί αγώνες θα διοργανωθούν μόνο σε συνδυασμό των παρακάτω:

  • Κόστος παιδικής συμμετοχής 20,00€
  • Ο γονέας – κηδεμόνας θα παραδίδει το παιδί στην είσοδο του σταδίου, θα το παραλαμβάνει άνθρωπος της διοργάνωσης και θα παρακολουθεί από την κερκίδα ή κολλημένος στα κάγκελα.

Και για να προλάβουμε τους πονηρούς, το ποσό των 20,00€ θα αποδίδετε σε κοινωνικό σκοπό.

Επίσης ανακοινώνουμε τον δια βίου αποκλεισμό δρομέα, γονέα – κηδεμόνα παιδικής συμμετοχής, που συμμετείχε και ο ίδιος στον αγώνα των ενηλίκων, για συνεχή παρακώληση, ενόχληση, απρεπή και επιθετική στάση απέναντι σε ανθρώπους της διοργάνωσης.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο