Σε καλή κατάσταση η Καρακατσάνη

Καλή επίδοση στα 10χλμ. σε μία δύσκολη διαδρομή για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια

Share

Στα Κυριακίδεια έλαβε μέρος η Αναστασία Καρακατσάνη, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση μετά από αρκετούς μήνες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που πλέον προπονείται με τον Σταύρο Καρρέ έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση καθώς τερμάτισε την απόσταση των 10χλμ. σε 35:17 σε μία ομολογουμένως δύσκολη διαδρομή.

Μάλιστα, κατέλαβε την 5η θέση στο σύνολο, ενώ όπως είναι λογικό, ήταν πρώτη στις γυναίκες με αρκετά μεγάλη διαφορά.

Νικητής στους άνδρες ήταν ο Ευάγγελος Μαλλιόγλου με 33:19, ενώ δεύτερος ήταν ο ταλαντούχος έφηβος του Ιλισού, Παναγιώτης Πετρουλάκης σε 34:00.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:

“Για 31η συνεχή χρονιά τα «ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ» έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης «Σ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ» από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης με την συνεργασία του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας δρόμου έγινε στην μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη, δρομέα αντοχής ο οποίος ήταν ο πρώτος αθλητής (εκτός Αμερικάνων και Καναδών) που τερμάτισε 1ος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 . Η συνεισφορά του στον Ελληνικό και Κυπριακό αθλητισμό ήταν σημαντική καθώς ανέδειξε και διέδωσε τον στίβο .

Δρομείς όλων των ηλικιών βρέθηκαν στον στίβο της Φιλοθέης για να λάβουν μέρος στους αγώνες των 1000 μέτρων (για τις μικρές κατηγορίες) αλλά και για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων .

Ως προς τους αγώνες του ενός χιλιομέτρου , έγινε ρεκόρ συμμετοχής καθώς 252 μικροί αθλητές από διάφορους αθλητικούς συλλόγους πέρασαν την γραμμή του τερματισμού.

H εκκίνηση του δρόμου των 10 χιλιομέτρων, δόθηκε από τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Δημήτρη Γαλάνη και τον Πρόεδρο του Α.Ο.Φιλοθέης κ. Γιάννη Προβελέγγιο και 800 αθλητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Φιλοθέης με σκοπό τον τερματισμό, δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχής. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς η ηλιοφάνεια και η άπνοια βοήθησε ώστε να τερματίσουν όλοι οι δρομείς.

Στην κατηγορία 10km ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Μαλιόγλου Ευάγγελος με 33″19 και ακολούθησαν στην δεύτερη και τρίτη θέση οι Πετρουλάκης Παναγιώτης και Χασιώτης Χρήστος. Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη τερμάτισε με νέο ρεκόρ διαδρομής 35″17 η Καρακατσάνη Αναστασία και στη δεύτερη και τρίτη θέση η Πασπάτη Δανάη και η Οικονόμου Φωτεινή. Ακολούθησαν απονομές στους νικητές του αγώνα αλλά και στους πρώτους των ηλικιακών κατηγοριών.

Ο αγώνας αυτός προσέφερε χαρά και όμορφες στιγμές σε όλους όσους έλαβαν μέρος , αλλά και σε όσους παρακολούθησαν από κοντά το γεγονός αυτό . Η συνεισφορά των εθελοντών, των Εργαζόμενων στο Δήμο, των κριτών ΣΕΓΑΣ, της Ο.ΔΙ.Κ. (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων), της αστυνομίας (Τροχαία Κηφισιάς, Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού), την Ομάδα ΔΙΑΣ, τον ΟΑΣΑ, τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ήταν πολύ σημαντική ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά ο αγώνας , στηριζόμενοι στις οδηγίες του Α.Ο. Φιλοθέης που τον οργάνωσε και φρόντισε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Οι χορηγοί ήταν, ASICS, RUNNER MAGAZINE, ΕΡΤ

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους:

ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κος Δημήτρης Γαλάνης
ο Αντιδήμαρχος Θεμάτων Καθαριότητας κος Γιώργος Παπαχρόνης
η Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α κα Σοφία Βυθούλκα
η Πρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ κα Παυλίνα Πανταζή
ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών κος Μπάμπης Μπονάτσος
η Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλοθέης κα Πέννυ Ζαφειροπούλου
η Δημοτική Σύμβουλος κα Μίνα Μελισσουργού
ο πρώην Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού κος Παντελής Ξυριδάκης
οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κατερίνα Μουράντ, Σόφη Ζαφρακοπούλου, Γεράσιμος Μαζαράκης

Επίσης τίμησαν με τη παρουσία τους ο γιος του Στέλιου Κυριακίδη κος Δημήτρης Κυριακίδης και η κόρη του κα Ελένη Κοντού. Ακόμα, παρόντες ήταν η κα Δέσποινα Καφενίδου, παλιά δόξα της δισκοβολίας, ο κος Νίκος Πολιάς, ρέκορντμαν της Μαραθώνιας διαδρομής και οι κυρίες Μαρία Πολύζου και Χρυσοστομία Ιακώβου, οι οποίες έτρεξαν τη διαδρομή.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης κος Γιάννης Προβελέγγιος
και όλο το Δ.Σ του Α.Ο.Φιλοθέης.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο