Φοβερές κούρσες στο Ντουμπάι

11 δρομείς κάτω από το 2:07 στον Standard Chartered Dubai Marathon

Share

Κάθε χρόνο χαρίζει σπουδαίες επιδόσεις, λόγω της εύκολης διαδρομής όσο και των υψηλών οικονομικών κινήτρων προς τους νικητές.

Αυτή τη φορά, ο Standard Chartered Dubai Marathon που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής – ημέρα αργίας στο Εμιράτο – χάρισε μία ανεπανάληπτη κούρσα, ακόμα κι αν δεν σημειώθηκε μία τόσο μεγάλη επίδοση από τον νικητή.

Κι αυτό γιατί συνολικά 11 δρομείς αποτέλεσαν το πρωτοπόρο γκρουπ που οδηγούσε για όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη νίκη να κρίνεται στο τέλος σε μία από τις πιο αμφίρροπες κούρσες όλων των εποχών.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο νικητής, ο Olika Adugna Bikila από την Αιθιοπία, τερμάτισε σε 2:06:15, ενώ ο 11ος δρομέας, ο επίσης Αιθίοπας Beshah Yerssie Eskezia, τερμάτισε σε 2:06:34 κι έγινε ο πιο γρήγορος… 11ος όλων των εποχών!

Βέβαια, ο πρώτος δρομέας αποκόμισε περίπου 100.000 δολάρια, ενώ ο 11ος δεν πήρε τίποτα, αφού τα χρηματικά έπαθλα είναι μεν παχυλά, αλλά είναι μόνο για τους πρώτους 10…

Αυτός ήταν ο πρώτος Μαραθώνιος για τον 20χρονο Olika Adugna Bikila που δείχνει ικανός για μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον, όπως και ο δεύτερος, ο 30χρονος Κενυάτης Eric Kiptanui.

Απλά ο Kiptanui έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για 5 χρόνια και τώρα επέστρεψε για να διεκδικήσει σίγουρα ρεκόρ και νίκες στο αγώνισμα του Μαραθωνίου, καθώς μετά την επιστροφή του “πρόλαβε” ήδη να τρέξει έναν Ημιμαραθώνιο σε 58:42!

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε, τέλος, πως και οι 11 πρώτοι φορούσαν το πολυσυζητημένο μοντέλο της ΝΙΚΕ, Vaporfly…

Δύο στα δύο η Degefa

Στις γυναίκες, η κούρσα δεν ήταν τόσο αμφίρροπη αφού η Worknesh Degefa ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε επικρατώντας άνετα με 2:19:38 επαναλαμβάνοντας την περσινή της νίκη.

Το εντυπωσιακό με την 29χρονη είναι πως σε κάθε Μαραθώνιο που έχει αγωνιστεί, είτε έχει κερδίσει, είτε έχει πετύχει ατομικό ρεκόρ. Και δεν μιλάμε για ασήμαντες διοργανώσεις ή επιδόσεις, καθώς πέρυσι κέρδισε στο Ντουμπάι, αλλά και στη Βοστόνη, ενώ το ρεκόρ της είναι 2:17:41.

Σε κάθε περίπτωση και φέτος επιθυμεί να επαναλάβει τις περσινές της επιτυχές αφού σε λίγους μήνες θα αγωνιστεί και πάλι στη Βοστόνη, ώστε πέρα από τη νίκη, να διεκδικήσει και την ολυμπιακή συμμετοχή στον Μαραθώνιο με την ομάδα της χώρας της.

Δείτε την απίστευτη κούρσα των ανδρών και απολαύστε και την πολύ ξεχωριστή διαδρομή του αγώνα

Από ελληνικής πλευράς στον Μαραθώνιο τερμάτισαν οι Κωνσταντίνος Κρητικός σε 2:53:53 (2:53:50), Κωνσταντίνος Σίμος σε 3:45:53 (3:45:44), Δημήτριος Λαμπρινός 3:59:57 (3:59:22), Στέφανος Σταμούλας σε 4:20:32 (4:19:37) και Αναστάσιος Λέου σε 4:49:54 (4:47:32).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο