Τρίτη επίδοση όλων των εποχών για την Πάππας!

Κυνήγησε από την αρχή το Ολυμπιακό όριο και μέχρι το τέλος το πανελλήνιο ρεκόρ σε μια συγκλονιστική κούρσα!

Share

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αλεξία Πάππας στον Μαραθώνιο του Χιούστον που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου τερματίζοντας στην 10η θέση με επίδοση 2:34:26, που αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τη χώρα μας στις γυναίκες, πίσω από το 2:33:40 της Μαρίας Πολύζου και το 2:34:24 της Δήμητρας Παπασπύρου.

Στον αγώνα συμμετείχε επίσης ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο οποίος σε ρυθμό προπόνησης τερμάτισε σε 2:32:07.

Η Πάππας ένιωθε σε εξαιρετική κατάσταση, ακολούθησε τον pacemaker (“λαγό”) που είχε ως στόχο το 2:29 που είναι και το Ολυμπιακό όριο, αλλά μετά το 25ο χλμ. ο ρυθμός της έπεσε και τελικά δεν κατάφερε ούτε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ.

Τα περάσματα της Pappas μέσα από την εφαρμογή live tracking του αγώνα powered by Mylaps

Έτσι ο ρυθμός της συνέχισε να πέφτει και παρά το ότι μέχρι και το 35ο χλμ. ήταν σε τροχιά πανελληνίου ρεκόρ και επιπλέον “πίεσε” στα τελευταία 2 χλμ. του αγώνα, δεν τα κατάφερε να βελτιώσει την πανελλήνια επίδοση. Σε κάθε περίπτωση πέτυχε μία εξαιρετική επίδοση βελτιώνοντας κατά 10 περίπου λεπτά το ατομικό της ρεκόρ.

O Θεοδωρακάκος, ο οποίος έτρεξε απλά για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αγώνα, ξεκίνησε σχετικά γρήγορα για να βοηθήσει κάποιους συναθλητές του που συμμετείχαν στον ημιμαραθώνιο που διεξαγόταν παράλληλα και στη συνέχεια, έτρεξε σε χαλαρό ρυθμό.

Τα περάσματα του Θεοδωρακάκου.

Μετά τον αγώνα δήλωσε χαρακτηριστικά: “Το επίπεδο του αγώνα έχει ανέβει πάρα πολύ, ιδιαίτερα για τους elite αθλητές. Η διαδρομή είναι εξαιρετικά γρήγορη. Βέβαια τις ημέρες πριν τον αγώνα, οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες για αγώνα, με πολύ ζέστη και υγρασία. Ευτυχώς σήμερα ο καιρός άλλαξε τελείως με χαμηλή θερμοκρασία και βόρειο άνεμο, με αποτέλεσμα οι συνθήκες παρά τον λίγο αέρα που φυσούσε να είναι ιδανικές για τρέξιμο. Ευχαριστούμε πολύ τους ομογενείς για την εξαιρετική φιλοξενία και είναι τιμή μας να εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα!”

Στον αγώνα ξεκίνησε και η Γιώτα Βλαχάκη, τελικά όμως είχε κάποιο στομαχικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να διακόψει την προσπάθειά της μετά το 25ο χλμ.

Οι νικητές του αγώνα ήταν και οι δύο από την Αιθιοπία, με τον Kelkile Gezahegn να είναι πρώτος στους άνδρες με 2:08:36 και την Askale Merachi  να είναι νικήτρια με 2:23:29 μπροστά από τέσσερις ακόμα συμπατριώτισσές της.

Στον Ημιμαραθώνιο πραγματοποιήθηκαν σπουδαίες κούρσες, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες με νικητές τον Αιθίοπα Jemal Yimer με 59:25 και την Γιαπωνέζα  Hitomi Niiya με 1:06:38 , επίδοση που αποτελεί νέο εθνικό ρεκόρ για την Ιαπωνία. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο