Την Κυριακή με ελληνικές συμμετοχές το Χιούστον

Ο Chevron Houston Marathon πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή

Share

Η πόλη του Χιούστον στο Τέξας των ΗΠΑ κάθε χρόνο φιλοξενεί τον πρώτο μεγάλο Μαραθώνιο του έτους. Έτσι και φέτος, την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί δίνοντας μία σπουδαία αγωνιστική ευκαιρία σε χιλιάδες δρομείς, αλλά και την ευκαιρία για μεγάλες επιδόσεις σε “επαγγελματίες” δρομείς.

Και φέτος, ο συγκεκριμένος αγώνας θα έχει ελληνική συμμετοχή, καθώς κάθε χρόνο οι ομογενείς της περιοχής προσκαλούν δύο Έλληνες δρομείς, έναν άνδρα και μία γυναίκα, που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της απόστασης.

Φυσικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, Houston – Athens Marathon Exchange έχει ανταποδωτικό χαρακτήρα καθώς δύο τυχεροί τερματίσαντες στο Χιούστον ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται την Πέμπτη πριν από τον αγώνα και το Pastichio Dinner, όπου σερβίρονται ελληνικά ζυμαρικά, χωριάτικη σαλάτα και μπακλαβάς.

Φέτος, λοιπόν, το παρών θα δώσουν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Γιώτα Βλαχάκη που ευελεπιστούν να τρέξουν έναν γρήγορο Μαραθώνιο, δύο μήνες μετά τον Αυθεντικό.

Στον αγώνα όμως περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή της Αλέξι Πάππας, την ελληνοαμερικανίδας που ζει και προπονείται στις ΗΠΑ και – μην ξεχνάμε – έχει το εθνικό μας ρεκόρ στα 10.000μ. με 31:36.16.

Η Πάππας θα τρέξει στον αγώνα με σκοπό να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2:29:30). Θυμίζουμε πως έχει αγωνιστεί μία μόνο φορά σε Μαραθώνιο, το 2018 στο Σικάγο όπου τερμάτισε σε 2:43:38. Σίγουρα, όμως οι επιδόσεις της στις μικρότερες αποστάσεις της “δίνουν” κάτι πολύ καλύτερο και στο αγώνισμα των 42.195μ.

Γενικά πάντως στον αγώνα υπάρχουν κορυφαίες συμμετοχές όπως αυτή του Hassan El Abbassi (2:04:31) και του Woldaregay Gezahegn  (2:05:56) , ενώ αρκετοί ελίτ θα αγωνιστούν και στον Ημιμαραθώνιο όπου υπάρχουν δρομείς με πολύ μεγάλες επιδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο