Έσπασαν τα χρονόμετρα στον 10K Valencia Ibercaja 2020

Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Rhonex Kipruto – Σπουδαία επίδοση από τον Ελβετό Wanders

Share

Κούρσα από χρυσάφι ήταν αυτή που έγινε στον αγώνα 10χλμ. Valencia Ibercaja 2020 αφού χάρισε ένα νέο, μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση σε άσφαλτο, καθώς κι άλλες πολύ σπουδαίες επιδόσεις.

“Δράστης” ήταν ο νεαρός Κενυάτης Rhonex Kipruto με 26:24 που με τον τρόπο αυτό έσπασε το “φρέσκο” ρεκόρ του Ουγκαντέζου Joshua Cheptegei (26:38), το οποίο είχε πραγματοποιηθεί και πάλι στη Βαλένθια πριν από έξι εβδομάδες!

Μάλιστα, στο δρόμο για αυτή τη μεγάλη επίδοση, ο Kipruto πέρασε το πρώτο πεντάρι σε 13:18 και το δεύτερο σε 13:06!

Πολύ γρήγοροι όμως ήταν και οι δρομείς που ακολούθησαν, δηλαδή ο Bernad Kimeli, επίσης από την Κένυα με 27:10, αλλά και ο Ελβετός Julian Wanders που ήταν τρίτος με 27:13 και νέο ρεκόρ Ευρώπης!

Με ιδιαίτερο τρόπο σχολιάστηκε η νίκη του μόλις 20 ετών Κενυάτη και χάλκινο παγκόσμιου πρωταθλητή στα 10.000μ. τον περασμένο Οκτώβρη, καθώς σε αντίθεση με τα ρεκόρ που παρακολουθούμε και πέφτουν βροχή το τελευταίο διάστημα, αυτός δεν φορούσε το νέο μοντέλο της ΝΙΚΕ Vaporfly!

Οι γυναίκες δεν πήγαν πίσω, με τρεις Κενυάτισσες να κάνουν… κατάληψη στο βάθρο, σημειώνοντας μάλιστα επιδόσεις κάτω από τα 30 λεπτά.

Συγκεκριμένα, νικήτρια αναδείχθηκε η Sheila Chepkirui με 29:46 κι ακολούθησαν η Rosemary Wanjiru με 29:50 και η Norah Jeruto σε 29:51.

Δείτε όλη την κούρσα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο