Στο Χιούστον η Πάππας, στο Ρότερνταμ η Πριβιλέτζιο

Share

Οι δύο από τις καλύτερες Ελληνίδες στον Μαραθώνιο τα τελευταία χρόνια, η Αλεξία Παππά και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο ανακοίνωσαν πως θα τρέξουν σε κάποιον διεθνή Μαραθώνιο τους πρώτους μήνες του 2020.

Πρώτη και πολύ πιο άμεσα θα είναι η Παππά, η οποία εδώ και καιρό είχε δηλώσει πως θα αγωνιστεί στον Μαραθώνιο του Χιούστον με στόχο το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 29χρονη που έχει στην κατοχή της το εθνικό μας ρεκόρ στα 10.000μ. από το 2016 με 31:36.16, δοκίμασε το 2018 να τρέξει Μαραθώνιο στο Σικάγο όπου σημείωσε 2:43:38. Ωστόσο, η συγκεκριμένη επίδοση δεν την αντιπροσωπεύει και επιδιώκει κάτι πολύ καλύτερο στις 19 Ιανουαρίου στην αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Στην ίδια διοργάνωση θα αγωνιστούν ακόμα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Γιώτα Βλαχάκη, ως οι δύο Έλληνες που καλούνται από τους ομογενείς κάθε χρόνο για να συμμετέχουν στη διοργάνωση μέσω του προγράμματος Athens Marathon Exchange.

Όσον αφορά την Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία είναι η τρίτη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών, επέλεξε και πάλι το αγαπημένο της Ρότερνταμ για να κυνηγήσει ένα νέο ρεκόρ, και γιατί όχι, το όριο. Θυμίζουμε η Πριβιλέτζιο τον περασμένο Απρίλιο αγωνίστηκε και πάλι στην ολλανδική πόλη όπου σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 2:35:28 κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες λόγω των παράλογα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο