“Κατοστάρισε” ο Yuki Kawauchi

Έφτασε τους 100 τερματισμούς διατηρώντας έναν φοβερό μέσο όρο επιδόσεων

Share

O Yuki Kawauchi έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν το 2018 κέρδισε στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, εκμεταλλευόμενος – είναι η αλήθεια – τις πολλές εγκαταλείψεις λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Γρήγορα, ωστόσο, έγινε ένας “λαϊκός” ήρωας στα μάτια πολλών ερασιτεχνών δρομέων καθώς συνδύαζε την απλότητα του ερασιτέχνη με την αγάπη για το τρέξιμο και ειδικά τον Μαραθώνιο.

Θυμηθείτε εδώ την ιστορία του

Βέβαια, οι επιδόσεις του κάθε άλλο παρά… ερασιτεχνικές είναι, καθώς μην ξεχνάμε πως το ατομικό του ρεκόρ είναι 2:08:14, ενώ από τα τέλη του 2018 άφησε τη δουλειά του κι ασχολείται πλέον αποκλειστικά με την προπόνηση.

Την περασμένη Κυριακή ο απίθανος Ιάπωνας τερμάτισε, έναν ακόμα Μαραθώνιο, τον Hofu Yomiuri  στην Ιαπωνία, καταλαμβάνοντας την 7η θέση με 2:14:17.

Το εντυπωσιακό είναι πως αυτός ήταν ο 100ος του τερματισμός, κάτι που λαμβάνει ακόμα σπουδαιότερες διαστάσεις, εάν αναλογιστούμε ότι ο μέσος χρόνος του σε κάθε αγώνα είναι κοντά στο 2:14!

Μάλιστα, αυτός ήταν ο 94ος αγώνας του με χρόνο κάτω από 2:20, ενώ όπως δήλωσε επόμενος στόχος είναι να φτάσει τους 100 Μαραθώνιους κάτω από το συγκεκριμένο φράγμα.

Κάτι όχι και τόσο μακρινό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο πρώτος του Μαραθώνιος ήταν το 2009 κι από τότε, σε δέκα ακριβώς χρόνια, έχει ήδη τερματίσει σε 100!

Θυμηθείτε τον σπουδαίο αγώνα του στη Βοστόνη το 2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φορμάρισμα για Ημιμαραθώνιο
Χρυσές συμβουλές για να φτάσετε το 100% στον αγώνα
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο