Δυνατές κούρσες στο Ευρωπαϊκό Ανωμάλου – Καλή παρουσία ο Αναγνώστου

Δείτε τι έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου

Share
Από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου

Πολύ δυνατές κούρσες και ηχηρούς πρωταγωνιστές είχε η το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου δρόμου που πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβόνα την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.

Στους άνδρες είχαμε μία μίνι έκπληξη με τον Σουηδό αφρικανικής καταγωγής Fsiha Robel να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης με 29:29, αφήνοντας 11 δευτερόλεπτα πίσω το μεγάλο φαβορί, τον Τούρκο Aras Kaya. Τρίτος ήταν ο Ιταλός Crippa, το μεγάλο ταλέντο της γειτονικής χώρας που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες αποστάσεις, πλέον και στις μεγάλες κατηγορίες.

Ο Ελβετός μαραθωνοδρόμος Julien Wanders απογοήτευσε μένοντας τέταρτος, ενώ πέμπτος ήταν Σκωτσέζος (εκπροσωπώντας τη Μ. Βρετανία) Andrew Butchart. Πολύ μακριά από την κορυφή, στη 12η θέση, τερμάτισε ο Filip Ingebrigtsen, ενώ συνολικά τερμάτισαν 82 δρομείς από τους 92 που πήραν εκκίνηση.

Στην κούρσα των νέων ανδρών των 8χλμ. (Κ23) ο Γάλλος Jimmy Gresier, πρωταθλητής Ευρώπης το περασμένο καλοκαίρι στην κατηγορία σε 5.000 και 10.000μ. έκανε επίδειξη δύναμης επικρατώντας αρκετά άνετα και τερματίζοντας με εμφατικό τρόπο.

Στην ίδια κούρσα ο Μάριος Αναγνώστου είχε αξιόλογη παρουσία κατακτώντας την 37η θέση ανάμεσα σε 81 δρομείς που τερμάτισαν (εγκατέλειψαν ακόμα τέσσερις). Για μία ακόμα φορά ο Λαμιώτης δρομέας δίνει το παρών σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση.

Στην κούρσα των εφήβων (Κ20), τώρα που άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης, το παιδί θαύμα Jacob Ingebrigtsen έκανε τον πρωινό του… περίπατο επικρατώντας με 18:20, 38” μπροστά από τον δεύτερο αθλητή. Στην ίδια κούρσα τερμάτισαν 99 αθλητές ενώ εγκατέλειψαν συνολικά εννέα.


Πρωταθλήτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Τουρκάλα αφρικανικής καταγωγής Yasemin Can με 26:52, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Νορβηγίδα Karolin Grovdal και τρίτη την Σουηδέζα Samrawit Megnstaeb.

Στην κούρσα συμμετείχε και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Μαραθώνιου, Ελευθερία Πετρουλάκη, η οποία με 31:32 ήταν 49η σε σύνολο 53 αθλητριών που τερμάτισαν, ενώ έξι εγκατέλειψαν.

Στις γυναίκες Κ23 η Δανέζα Anna Emile Moller πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα αφήνοντας για 40 περίπου δευτερόλεπτα τη δεύτερη αθλήτρια, ενώ στις γυναίκες Κ20 η Ιταλίδα Nadia Battocletti επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τέλος, στον αγώνα της μεικτής σκυταλοδρομίας η ομάδα της Μ. Βρετανίας ήταν η μεγάλη νικήτρια με την Λευκορωσία και τη Γαλλία να συμπληρώνουν το βάθρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο