Η “μάχη” των παπουτσιών

To μοντέλο που φορούσε ο Kipchoge την άνοιξη διαθέσιμο για αγορά

Share

Όλοι εντυπωσιάστηκαν από το μοντέλο που φορούσε ο Eliud Kipchoge στο INEOS Challenge όταν έσπασε για πρώτη φορά στην ιστορία το φράγμα των 2 ωρών στον Μαραθώνιο.

Το νέο μοντέλο της ΝΙΚΕ που πιθανότατα θα ονομάζεται AlphaFly σύμφωνα με πληροφορίες θα κυκλοφορήσει στην αγορά την ερχόμενη άνοιξη. Η τιμή του μάλιστα φαίνεται ότι θα είναι αρκετά υψηλή και θα ξεπερνά τα 400 δολάρια.

Βέβαια, πολλοί αθλητές εκφράζουν την αντίθεσή τους όπως είχε κάνει προ ολίγων μηνών ο Ryan Hall (δείτε εδώ), αλλά και η Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμος Molly Huddle, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για το κατά πόσο θα είναι δίκαιο στα αμερικάνικα τράιαλς του Μαραθώνιου κάποιοι αθλητές να φορούν αυτά τα μοντέλα.

Σίγουρα προκύπτει ένα μεγάλο θέμα για το αν και κατά πόσο τα παπούτσια πρέπει να βοηθούν τους δρομείς. Ωστόσο, οι περισσότερες εταιρείες ακολουθούν το παράδειγμα της ΝΙΚΕ και φτιάχνουν τα δικά τους μοντέλα με παρόμοιες τεχνολογίες, και το περιβόητο έλασμα (ή ελάσματα) από ανθρακόνημα, στοιχείο που σύμφωνα με τους ειδικούς δίνει στο δρομέα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς του επιστρέφει μεγάλα ποσά ενέργειας.

Μάλιστα κάποιες από αυτές, όπως η Hoka One One και η New Balance έχουν ήδη κυκλοφορήσει μοντέλα με τέτοια χαρακτηριστικά, η Saucony έχει ήδη παρουσιάσει τη δική της πρόταση που θα είναι διαθέσιμη σύντομα για αγορά, ενώ κάτι παρόμοιο αναμένεται μέσα στο 2020 από την Asics και τη Brooks.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο